Haemme kolmeakymmentä vapaaehtoista, keväällä 2020 fitnessurheilussa kilpailevaa, henkilöä tutkimukseen, jossa kehitetään uudenlaista diagnostista analyysikonseptia ihmisen suolistoterveyden määrittämiseen. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ymmärrys ruoansulatuskanavan mikrobiston monimuotoisuudesta ja merkityksestä on lisääntynyt huomattavasti uusien molekyylibiologisten tutkimusmenetelmien avulla. Tämän tutkimuksen tutkimustietoa pyritään hyödyntämään urheilijoiden ravitsemuksen ohjauksessa. Tutkimus on Alimetrics Diagnostics Oy:n rahoittama ja näytteet analysoidaan yrityksen laboratoriossa Suomessa.
Mikrobit osallistuvat suolistoterveyteen tuottamalla yhdisteitä, joilla on vaikutuksia elimistön toimintaan ja vastustuskykyyn. Fitnessurheilijoiden kohdalla erityisen mielenkiinnon kohteena on proteiinipitoisen ruokavalion vaikutus bakteereiden tuottamiin yhdisteisiin. On tiedossa, että bakteerit tuottavat terveydelle haitallisena pidettyjä aineenvaihduntatuotteita liiallisesta/sulamattomasta proteiinista, joita muun muassa tutkimuksessa mitataan. Dieetin oikeanlaisen hiilihydraattikoostumuksen oletetaan vähentävän haitallista bakteeriaineenvaihduntaa. Tutkimuksen jälkeen tutkittaville järjestetään mahdollisuus tarkastella omia tuloksiaan. Tavoitteena on myös järjestää palautetilaisuus, jossa asiantuntijat luennoivat mikrobiomin toiminnan yhteydestä harjoitteluun, ruokavalioon ja terveyteen.
Hae mukaan tutkimukseen täyttämällä seuraavilla linkin takaa kysytyt tiedot: https://urly.fi/1p7g Tutkimukseen valittaviin henkilöihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä alkuvuodesta 2020.

Lisätietoja tutkimuksesta:

Ville Isola, ville.isola@suomenfitnessurheilu.fi, 040 8676648
Tommi Timoharju, tommi.timoharju@alimetrics.com, 0505923004

Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa