Uusi kategoria Suomen Fitnessurheilu ry:n valikoimaan!Fit Model on mallikilpailu, jossa kilpaillaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. IFBB on ottanut Fit Modelin mukaan kilpailulajiksi ja kilpailuja on järjestetty kansainvälisellä tasolla. Suomen Fitnessurheilu ry. järjestää SM-kilpailun Ideapark Fitness Cupin yhteydessä 14. syyskuuta ja Nordic Fitness Expossa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla IFBB Nordic Cup/ Jan Tana Classicin yhteydessä. 

Fit Model -mallikilpailu on tarkoitettu kauniille, hyväkuntoisille ja näyttäville naisille, jotka kantavat itsensä upeasti ja osaavat esiintyä hyvin. Arvioinnissa huomioidaan kilpailijan koko olemus, ensisijaista on kokonaisvaikutelma. Arviointiin vaikuttavat oleellisesti kasvot, hiukset, vartalon symmetria ja kunto, kehon linjat, ihon laatu sekä esiintyminen. Esiintymisessä oleellista on itsensä esittäminen mahdollisimman edustavasti, naisellisesti ja tyylikkäästi. Kilpailussa etsitään upeaa kokonaisuutta, jossa kauneus, hyvä kunto, itsevarmuus ja hohdokas esiintyminen kohtaavat. 

Tänä syksynä Fit Model SM-kilpailut järjestetään Ideapark Cupissa Lempäälässä lauantaina 14.9. Fit Model -kilpailuun ilmoittaudutaan elokuun 23. päivään menessä aikana Suomen Fitnessurheilu ry:n internet-sivujen kautta: http://suomenfitnessurheilu.fi/kilpailuun-ilmoittautuminen/. Fit Model -mallikilpailuun voivat osallistua SFU ry:nkilpailulisenssin tammikuussa lunastaneet kilpailijat sekä ne, joilla ei ole kilpailulisenssiä vuodelle 2019. Fit Model ei ole urheilu- vaan mallikilpailu ja siksi fitnessurheilijat voivat kilpailla sekä Fit Model -kilpailussa että Suomen Fitnessurheilu ry:n muissa lajeissa. (Esimerkiksi bikini fitness -lajissa ja fit model -kilpailussa.) 

Fit Model -kilpailuun osallistuminen ei vaadi SFU:n kilpailulisenssiä.  Fit Model -kilpailun osanottomaksu on 100 €, joka maksetaan Suomen Fitnessurheilu ry:n tilille: FI12 5612 1120 3141 06. Kilpailulisenssin lunastaneilta ei vaadita lisämaksua. SM-kilpailun kuusi parasta saavat osallistumisoikeuden lauantaina 5. lokakuuta Nordic Fitness Expossa järjestettävään kansainväliseen Jan Tana Classic / IFBB Nordic Cup kilpailun Fit Model -kategoriaan. Kansainvälisen kilpailun voittaja kustannetaan IFBB:n Fit Model MM-kilpailuihin Riikaan Latviaan lokakuussa 2019.