Kansainvälisten kilpailujen edustus


Kansainvälinen kilpailu

Kansainväliseksi kilpailuksi luetaan kilpailu, joka pidetään Suomen rajojen ulkopuolella.


Suomen Fitnessurheilu ry. ilmoittaa aina kilpailijat kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailija ei voi itse ilmoittautua ulkomailla pidettävään kilpailuun. Vaikka urheilija saisi henkilökohtaisen kutsun kilpailun järjestäjältä tai sen maan liitolta, jossa kilpailu järjestetään, kilpailijan pitää saada lupa osallistumiseen Suomen Fitnessurheilu ry:ltä ja kilpailuun ilmoittautumisen suorittaa Suomen Fitnessurheilu ry.


Edustusjoukkueeseen Fitness Classicista tai SM-kilpailusta valitun urheilijan pitää ilmoittaa osallistumisestaan kansainväliseen kilpailuun Suomen Fitnessurheilu ry:lle kilpailun jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä kello 21:00 mennessä.


Edustusjoukkueeseen Fitness Classicista tai SM-kilpailusta valitun urheilijan pitää ilmoittaa osallistumisestaan kansainväliseen kilpailuun Suomen Fitnessurheilu ry:lle kilpailun jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä kello 21:00 mennessä.


Arvokilpailujen tasokriteerit (EM ja MM)

Jos kilpailijoita on yhdessä sarjassa tai kaikki sarjan mukaan lukien kuusi tai alle kuusi, voi Suomen Fitnessurheilu ry:n hallitus tai sen nimittämä ennalta valittu komitea ratkaista kilpailijoiden tason ja EM- tai MM-kilpailuun lähettämisen, arvokilpailujen tasokriteerien mukaisesti. Komiteassa on oltava henkilöitä, jotka tuntevat kansainvälisen tason ja osaavat arvioida kilpailijan mahdollisuudet menestyä kansainvälisissä arvokilpailuissa.


1. Arvokilpailut: Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailut (yleinen sarja)

Edustusjoukkueen (EM- ja MM-kilpailut) valinnan tekee Suomen Fitnessurheilu ry:n hallitus ja/tai tuomaritoimikunta. Edustusjoukkueeseen valitulle urheilijalle ilmoitetaan valinnasta kilpailupaikalla ja kilpailun jälkeen lähetettävällä sähköpostilla yleisen sarjan kilpailijoille.

Karsinnat:

– Euroopan mestaruuskilpailuihin valitaan kilpailijat kevään Fitness Classicin perusteella.

– Maailmanmestaruuskilpailuihin valitaan syksyn SM-kilpailun perusteella.

– Edustusjoukkueeseen valituille kilpailijoille maksetaan lennot, majoitus ja kilpailumaksut.


2. Juniorien EM- ja MM-kilpailut

Suomen Fitnessurheilu ry. painottaa kansainvälisessä juniorikilpailussa Euroopan mestaruuskilpailua, joka pidetään toukokuussa.

Junioreiden MM-kilpailujen edustajat valitaan syksyllä pidettävän kilpailun perusteella. Suomen Fitnessurheilu ry. lähettää joukkueen juniorien maailmanmestaruuskilpailuun, mikäli kilpailu järjestetään Euroopassa.


Juniorien MM-kilpailun sarjoihin, joissa on useampi pituusluokka, järjestetään kilpailun oheen juniorien overall -posedown, josta lopulliset edustaja/edustajat valitaan.

Edustusjoukkueeseen valituille kilpailijoille maksetaan lennot, majoitus ja kilpailumaksut.Edustajat junioreiden EM-kilpailuun valitaan kevään junioreiden SM-kilpailun perusteella.

Juniorien EM-kilpailun sarjoihin, joissa on useampi pituusluokka, järjestetään juniorien SM-kilpailun oheen juniorien overall -posedown, josta lopulliset edustajat/edustaja valitaan.

Edustusjoukkueeseen valituille kilpailijoille maksetaan lennot, majoitus ja kilpailumaksut.


3. Masters Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailujen karsintakriteeritMasters -kilpailijoille EM- ja MM-kilpailumatkat ovat omakustannematkoja. Kilpailija maksaa lennot, hotellit ja kilpailumaksut itse.


Masters MM –karsinta järjestetään syksyllä Nordic Fitness Expossa. Kilpailusarjojen kolme parasta masters-ikäistä urheilijaa saa oikeuden edustaa Suomea Masters MM-kilpailuissa.


Masters EM-karsinta on kevään Masters SM-kilpailu. Kilpailusarjojen kolme parasta suomalaiskilpailijaa saa oikeuden edustaa Suomea masters MM-kilpailuissa.


Lisäksi Masters EM tai MM -kilpailuista mitalisijan saavuttaneet urheilijat saavat suoraan osallistumisoikeuden seuraaviin Masters MM-kilpailuihin ilman, että heidän on kilpailtava kotimaan karsinnassa.


4. Kaikki kansainväliset kutsukilpailut:

Suomen Fitnessurheilu ry:n kilpailijoilla on yleisen sarjan kilpailijoista mastersiin ja junioreihin mahdollisuus kilpailla vapaasti ulkomailla IFBB:n kilpailuissa lähellä tai eksoottisissa maissa!


Suomen kilpailijoiden kokonaistaso on noussut viime vuosina ja siksi SFU ry on päättänyt muuttaa kilpailusääntöjä niin, että jokainen kilpailija saa kilpailla vapaasti kansainvälisissä IFBB:n kilpailuissa omalla kustannuksellaan, arvokilpailut (EM-ja MM-kilpailut) pois lukien.Suomessa kilpailleella kilpailijalla on aina vuoden vapaa osallistumisoikeus kilpailla vapaasti vuoden kansainvälisissä IFBB:n kilpailuissa poislukien kevään EM-karsintakilpailut sekä syksyn SM-kilpailut. Fitness Classicista seuraavan vuoden Fitness Classiciin ja SM-kilpailusta seuraavaan SM-kilpailuun


Kilpailijan ainoat velvollisuudet ovat pitää kilpailulisenssi voimassa, ilmoittaa 30 päivää ennen yhdistykselle missä hän haluaa kilpailla ja kilpailla Suomen kilpailuissa vähintään kerran vuodessa.


Katso IFBB:n kilpailukalenterista missä kilpailussa haluat kilpailla: https://www.ifbb.com/ifbb-board/5. IFBB Elite Pro Card

– Ammattilaiskortin eli IFBB Professional Elite Pro Cardin voi saada vuoden 2018 alusta lähtien vain EM- ja MM-kilpailun sarjavoittajat, Arnold Amateur-  ja IFBB:n kansainvälisissä kutsukilpailuissa.