Maajoukkue


Suomen Fitnessurheilu ry:n maajoukkueen tarkoitus on antaa urheilijoille mahdollisuus harjoitella ilman karsintakilpailuja kansainvälisiin arvokilpailuihin, antaa valmennustietoa urheilijoille sekä nostaa kilpailullista tasoa kansainvälisissä arvokilpailuissa. Maajoukkue on tarkoitettu vain yleisen sarjan kilpailijoille. Maajoukkueen valinnat tehdään tammikuussa ja toukokuussa EM-kilpailun jälkeen.


Maajoukkueen pääsykriteerit:

Kevään kilpailukausi alkaa 1.1. ja päättyy 30.6.

Syksyn kilpailukausi alkaa 1.7. ja päättyy 31.12.


Urheilija on sijoittunut neljän viimeisimmän kilpailukauden aikana yleisessä sarjassa:

1) Kaksi kertaa EM- tai MM-kilpailussa kuuden (6) parhaan joukkoon sarjassaan

2) Kerran EM- tai MM-kilpailussa kuuden (6) parhaan joukkoon sarjassaan ja kaksi kertaa Arnold Amateur-, IFBB Nordic Cup- tai missa IFBB:n kansainvälisissä kilpailuissa kuuden (6) parhaan joukossa.


Maajoukkuepaikan säilyttäminen

Säilyttääkseen paikkansa maajoukkueessa on urheilijan sijoituttava kuuden parhaan joukkoon EM- tai MM-kilpailuissa seuraavan kolmen kilpailukauden aikana tai kaksi kertaa Arnold Amateur-, IFBB Nordic Cup- tai muussa IFBB:n kansainvälisissä kilpailuissa kuuden (6) parhaan joukossa yleisessä sarjassa.


Jos kilpailija ei täytä edellä mainittuja kriteerejä, hänen pitää kilpailla seuraavassa EM- tai MM-karsinnassa (kevään Fitness Classic / SM-kilpailu syksyllä) päästäkseen takaisin maajoukkueeseen ja sijoittua arvokilpailussa kuuden (6) parhaan joukkoon.


Maajoukkueessa kilpaileminen

Maajoukkueurheilijan kanssa sovitaan tammikuussa aika ja paikka, jossa kartoitetaan kansainväliset kilpailut, joihin kilpailija tähtää. EM-kilpailun jälkeen päätetään toukokuun aikana mahdollisista uusista maajoukkueen jäsenistä.


Suomen Fitnessurheilu ry. voi lähettää maajoukkueeseen kuuluvista urheilijoista EM- tai MM-kilpailuihin samaan sarjaan maksimissaan kaksi (2) kilpailijaa, koska Fitness Classicin ja SM-kilpailun voittaja lähtee automaattisesti edustamaan Suomea. Jos kilpailun samaan sarjaan on tähtäämässä enemmän kuin kaksi kilpailijaa, kilpailupaikka annetaan paremmin MM-, EM- ja kansainvälisten kilpailujen sijoitusten perusteella.


Arvojärjestys:

1) MM-kilpailu

2) EM-kilpailu

3) Kansainvälinen kutsukilpailu: Arnold Amateur-, IFBB Diamond Cup tai IFBB Nordic Cup.


Maajoukkueeseen kuuluva kilpailija, joka on sijoituksissa muiden saman sarjan kilpailijoiden vertailussa kolmas, voi kilpailla Fitness Classicissa tai SM-kilpailussa ja saada edustuspaikan normaalilla valintaprosessilla.