Bikini fitness
Asuna on kaksiosainen bikini ja korkokengät. Asun tulee noudattaa seuraavia kriteerejä:
– Bikinien pitää olla asialliset ja hyvän maun mukaiset.
– Kilpailijoilla on yksiväriset, minkä tahansa väriset bikinit. Bikinien kangas, rakenne, koristeet ja tyyli jätetään kilpailijan harkintaan. Asun alaosan connectorit molemmilla puolilla tulee olla samaa materiaalia kuin asun muut osat.
– Asun alaosan pitää olla v-muotoinen. Stringit tai tangat eivät ole sallittuja asuja. Housujen pitää peittää 1/3 pakaralihaksesta ja koko etuosa.
– Kilpailijat voivat käyttää korva- ja rannekoruja hyvän maun mukaisesti
– Kilpailija voi itse valita kenkien värin ja tyylin. Pohjassa ei saa olla korotusta ja piikkikorko korkeintaan 120 mm (12 cm). Platform eli korotettu pohja ja ns. tolppakorot ovat ehdottomasti kiellettyjä. Kengän pohjan paksuus saa olla kokonaisuudessaan korkeintaan 10 mm (1 cm). Kengän pohjan korkeus mitataan mistä tahansa kohtaa kengän pohjaa.
– Kilpailijan täytyy käyttää lavalla samaa kilpailuasua kuin rekisteröinnissä.
– Päätuomari tai asutarkastukseen delegoitu tuomari tekee päätökset, onko kilpailijan asu sääntöjen ja hyvän maun mukainen.

Classic bodybuilding
Poseerausasut
Kilpailijan tulee käyttää yksivärisiä, minkä tahansa värisiä, läpikuultamattomia housuja, jotka ovat sivulta vähintään 15cm korkeat. Housujen tulee peittää pakaralihas kokonaisuudessaan.
Hologrammineuloksesta tai muutoin metallisesta materiaalista valmistetut housut ovat kiellettyjä. Toppausten käyttö housuissa on kielletty. Housuissa ei saa olla minkäänlaisia koristeita.
Kilpailijan täytyy käyttää lavalla samaa kilpailuasua kuin punnituksessa. Sääntöjen vastaisesta asusta päätuomari voi antaa rangaistuksen tai evätä kilpailemisen.

Acrobatic ja artistic fitness:
Vapaaohjelmakierroksen asu
– Kilpailijat saavat pukeutua vapaaohjelmakierroksella oman valintansa mukaan noudattaen hyvää makua.
– Vapaaohjelma-asun alaosan pitää peittää vähintään puolet pakaroista.
– Vapaaohjelmassa voi käyttää pieniä asusteita, kuten esimerkiksi hattu, takki yms.
Rekvisiitan käyttö ei ole sallittua. Kaikki asusteet on hyväksytettävä päätuomarilla tai valtuutetuilla tuomareilla rekisteröinnin asutarkastuksessa.

 
Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa