Uudistuksia vuodelle 2020


Suomen Fitnessurheilu ry:n hallituksen kokouksessa 5.11.2019 Mäntsälässä päätettiin seuraavista uudistuksista vuodelle 2020.

Bikini fitnessin uudet pituusluokat
SFU ry. haluaa bikini fitness -kilpailujen sarjat tasapuolisemmiksi sekä kilpailukykyisemmäksi ja siksi jatkossa sarjat ovat kolmen sentin välein: – 160 cm, – 163 cm, – 166 cm, – 169 cm ja + 169 cm. Arvokilpailuissa kilpailijat sijoittuvat sarjoihin kv-kilpailun sarjojen ja kilpailijan pituuden mukaan.

Uusi junioriluokka 16-18-vuotiaat!
IFBB:n kansainvälisissä säännöissä junioreissa voi kilpailla sinä vuonna, kun kilpailija täyttää 16 vuotta. Samaa ikämääritystä käytetään jatkossa myös Suomessa ja junioreille tehdään kaksi ikäluokkaa eli 16-18-vuotiaat sekä 19-23-vuotiaat. Lajit 16–18-vuotiaille ovat bikini fitness, body fitness, classic bodybuilding ja men’s physique. 19–23-vuotiaiden SM-kilpailut järjestetään keväällä Fitness Classicissa ja puolestaan 16–18-vuotiaiden SM-kilpailut järjestetään syksyllä Nordic Fitness Expossa, jossa myös järjestetään 19-23-vuotiaille Junior Cup, joka toimii samalla MM-karsintana.

Kilpailuoikeus
Suomen mestaruuskilpailuissa sekä muissa Suomessa järjestettävissä kilpailuissa voivat kilpailla Suomen kansalaiset sekä Suomessa vakituisesti asuvat muun maan kansalaiset, joille on myönnetty Suomen Fitnessurheilu ry:n kilpailulisenssi. Edustusoikeus arvokisoissa (EM ja MM) on kuitenkin vain Suomen kansalaisuuden omaavilla urheilijoilla. Karsintakisan ja SM-kisan mitalisteista edustusoikeus menee parhaalle edellä mainitut kriteerit, ja muut karsintakriteerit täyttävälle urheilijalle. Muissa kansainvälisissä kilpailuissa osallistumisoikeus on kaikilla Suomessa kilpailuoikeuden lunastaneilla urheilijoilla.

Uudet webbisivut
Uudet webbisivut valmistuvat tämän vuoden puolella. Uudet sivut toimivat paremmin mobiilissa ja ovat helppokäyttöisemmät ja ajanmukaiset.

2020 lisenssien määritelmät ja hinnat
Kilpailijat ja valmentajat ovat palautteessaan toivoneet lisää eri tason kilpailuja Suomeen, mihin SFU on päättänyt reagoida lisäämällä kilpailutoimintaa ensi vuodelle. Yhdistyksen kilpailutoiminta kasvaa kahdella kilpailulla syyskaudella, mikä antaa urheilijoille enemmän mahdollisuuksia kilpailla kotimaassa. Samalla toiminta kokonaisuudessaan kansainvälistyy. Kasvava ja laajentuva toiminta aiheuttaa samalla kasvua toiminnan kuluissa. Tästä johtuen yleisen sarjan kilpailulisenssin hinta on ensi vuonna 250 euroa.

Valmennustoiminnan kehityttyä voidaan kaikille nuorille antaa jatkossa kilpailuoikeus vuoden ympäri ilman rajoitusta yhdestä kilpailukaudesta. Juniori-ikäiset kilpailijat voivat kilpailla myös yleisissä sarjoissa, jolloin heidät voidaan valita Suomen edustusjoukkueeseen myös yleisten sarjojen arvokilpailuihin.  Näin ollen juniorikilpailijat ovat kilpailuoikeudeltaan täysin tasa-arvoisessa asemassa yleisen sarjan kilpailijoiden kanssa. Jatkossa nuorten lisenssin hinta on sama 250 € kuin yleisen sarjan lisenssi.

Syksyllä SFU:n valmentajille tiedotettiin valmentajalisenssistä ja päätettiin, että valmentajalisenssin hinta 100 euroa. Lisenssiä ei tarvitse maksaa sinä vuonna, kun on suorittanut SFU ry:n 1-tason valmentajakoulutuksen. Lisenssimaksu maksetaan tammikuussa, kuten kilpailijalisenssimaksukin. Tiimimaksu pysyy edelleen 200 eurossa, kuten aikaisempinakin vuosina.

Harrastajalisenssin hinta vuodelle 2020 on 25 €.

Harjoituskilpailumaksu
Harjoituskilpailut todettiin onnistuneeksi käytännöksi ja niitä jatketaan. Jotta harjoituskilpailujen laatu voidaan säilyttää ja niitä kehittää edelleen, tulee harjoituskilpailuihin 50 € osallistumismaksu kaikille osallistujille.

EM-joukkueen valinta
Päätettiin, että Fitness Classicin sarjojen voittajat (juniorit ja yleinen) valitaan EM-edustusjoukkueeseen, jonka kilpailumaksut sekä -matkat kustannetaan SFU:n toimesta. Edelleen masterskilpailijoiden EM-kilpailumatka on omakustannematka. MM-edustusjoukkueen valinnoista päätetään ja tiedotetaan myöhemmin.

Maajoukkuetoiminnan lopettaminen
Maajoukkueen toiminta ei ole enää yhtä tarkoituksenmukaista kuin 3-4 vuotta sitten, jolloin kansainvälistä kilpailutoimintaa oli huomattavasti vähemmin kuin nyt. Nykyisen kokoisena maajoukkueen suuri koko aiheuttaa yhdistykselle myös huomattavia lisäkustannuksia sekä osaltaan aiheuttaa sen, ettei Suomen menestyneimpiä kilpailijoita nähdä edistämässä fitnessurheilua kotimaan kilpailuissa. Jatkossa arvokilpailujen karsintakriteerit tasapuolistetaan ja maajoukkuetoiminta nykymuodossaan päättyy vuoden 2019 loppuun mennessä.

Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa