Rekisteröityminen kilpailupaikalla


Ennen kilpailua järjestetään kilpailijoiden rekisteröitymistilaisuus. Ilmoittautuminen kilpailuun on täytynyt tehdä aikaisemmin. Rekisteröityminen on pakollinen kaikille kilpailijoille ja kilpailijan pitää ottaa sen ajankohta huomioon tehdessään kilpailusuunnitelmia ja aikatauluja viikonlopulle.

Kaksipäiväisissä kilpailuissa kuten Fitness Classicissa ja Nordic Fitness Expossa kilpailijoiden rekisteröityminen tapahtumaa kilpailuviikon perjantaina tarkemmin ilmoitettuna ajankohtana. Rekisteröinti voidaan järjestää jo perjantaina riippumatta siitä, onko kilpailu lauantaina tai sunnuntaina.

Kilpailun rekisteröitymistilaisuus kestää 3-4 tuntia, jonka aikana kilpailijan pitää käydä rekisteröitymässä kilpailuun.

Kilpailuun rekisteröinnissä kaikkien kilpailijoiden pituudet mitataan, lisäksi classic bodybuildingissa kilpailijat punnitaan pituusmittauksen lisäksi. Bodybuildingissa kilpailijat käyvät vain vaa’alla.

Rekisteröintitilaisuudesta myöhästynyt tai sen väliin jättänyt urheilija ei voi osallistua kilpailuun. Mahdollisissa force majour -tapauksissa kilpailijan pitää ottaa yhteyttä kilpailun päätuomariin, jos rekisteröinnissä asiointi ei jostain syystä onnistu tai aikataulullisesti saattaa aiheuttaa kohtuuttomia ongelmia urheilijalle. Kilpailijan hyväksymisestä kilpailuun päättää päätuomari.

Jokaisella tiimillä pitää olla kilpailussa virallinen edustaja, joka vastaa kilpailijoista ja hakee huoltajakortit rekisteröitymistilaisuudesta. Tiimin virallinen edustaja kuittaa nimikirjoituksellaan huoltajakortit.

Pituusmittaus ja punnitus suoritetaan kilpailuasuissa, joka toimii samalla kilpailuasutarkastuksena.

SFU:n kilpailuissa kilpailumaksu suoritetaan rekisteröintitilaisuudessa korttimaksuna. Tyypillisesti kansainvälisissä kutsukilpailuissa kilpailumaksu maksetaan joko ennakkoon tai rekisteröintitilaisuudessa.

Jokaisella kilpailijalla on oltava mukana punnituksessa:
1) Henkilöllisyystodistus, passi tai ajokortti, josta voidaan todeta kilpailijan henkilöllisyys.
2) Kaikki kilpailuasut, myös kengät.
3) Kilpailijoille annetaan sähköpostiosoite, johon hänen pitää lähettää vapaaohjelmamusiikkinsa. Sähköpostissa pitää olla kilpailijan nimi, laji jossa hän kilpailee ja paino/pituusluokka. Tämä koskee fitness-, women’s physique- ja classic bodybuilding- ja bodybuilding -sarjoja.
4) Jos classic bodybuilding tai bodybuilding –kilpailija ei pääse painoluokkaansa, hän saa 60 minuuttia aikaa pudottaa painoaan. Mikäli paino on uusinta punnituksen jälkeen yli tarvittavan painorajan tai kilpailija ei ilmaannu uusintapunnitukseen määräajan umpeuduttua, hän ei saa kilpailla kilpailussa.
5) Maksukortti kilpailumaksun maksamista varten.

Kilpailijan pituutta ei tarvitse mitata uudestaan saman kilpailuvuoden aikana.

Päätuomari voi sulkea kilpailijan ulos kilpailusta rekisteröitymistilaisuudesta, jos hänen fysiikkansa rikkoo huomattavalla tavalla IFBB:n sääntöjä, sen lajikriteereitä tai eettisiä arvoja.

 

 

 
Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa