Suomen Fitnessurheilu ry:n valmentajakoulutus uudistuu vuodelle 2024 – kansainvälisyys näkyy valmentajakoulutusuudistuksessa!Seuraava fitnessvalmentajakoulutus alkaa 8.11.2024! Ilmoittaudu 18.10.2024 mennessä.


Fitnessvalmentajakoulutus 2024-2025


Kehitä kansainvälistä valmennusosaamistasi fitnessurheilussa ja kehonrakennuslajeissa. Osa koulutuksesta käydään englanniksi!

Ilmoittaudu ja maksa koulutus yhdessä erässä: https://www.suomisport.fi/events/94f36b36-1057-4193-84f3-c5841815ebf4

Ilmoittaudu ja maksa valmentajakoulutus kolmessa erässä:
1.erä: https://www.suomisport.fi/events/10feb263-289b-4dc2-a956-8f1f8209d896
2.erä: https://www.suomisport.fi/events/75f6da8f-80eb-4a18-8490-3ef6b70536d6
3.erä: https://www.suomisport.fi/events/05af1d53-2d70-46f4-8ca4-fa9ab6c5063f 

Valmentajan tehtävänä on auttaa ja tukea urheilijaa oppimaan ihmisenä kasvua, urheilijana kehittymisen ja lajiosaamisen sekä itsensä kehittämisen taitoja. Valmentaja auttaa saavuttamaan urheilijaa potentiaalinsa sekä valmentajalla on myös oltava monenlaista osaamista sekä jatkuva halu itsensä kehittämiseen ja oman toimintansa arvioimiseen.

Koulutus sisältää kolme lähijaksoa ja koulutuksen kesto on noin kuusi kuukautta. Koulutuksen hinta vain 1450 € (voit maksaa kolmessa erässä!) Valmentajakoulutus järjestetään yhteistyössä Liikuntakeskus Pajulahden kanssa, Pajulahdessa. Vähintään kahteen iltakouluun on osallistuttava.

1.Koulutusviikonloppu lähi (8.-10.11.2024)
Iltakoulu 1 14.11.2024 klo 19.00-21.00
Iltakoulu 2 19.12.2024 klo 19.00-21.00
2. Koulutusviikonloppu Etä (17.-19.1.2025)
Iltakoulu 3 23.1.2025 klo 19.00-21.00
Iltakoulu 4 13.2.2025 klo 19.00-21.00
Iltakoulu 5 20.3.2025 klo 19.00-21.00
3. Koulutusviikonloppu lähi (28.-30.3.2025)

Koulutuksen suoritettuasi saat Fitnessvalmentajakoulutuksen todistuksen sekä Suomen Fitnessurheilu ry:n virallinen valmentaja -tittelin ja IFBB Advanced Bodybuilding & Fitness Trainer Specialist, EQF-6 level sertifikaatin, sekä jäsenyys IFBB Collegeen yhdeksi vuodeksi.

Hinta sisältää lähikoulutusviikonlopuilta täysihoidon (majoitus pe-su ja ruokailut pe: päivällinen, lauantai aamupala, lounas, päivällinen ja sunnuntai aamupala ja lounas) Liikuntakeskus Pajulahdessa.

Koulutuksen suorittamiseksi vaaditaan:

  • Läsnäolo koulutusviikonloppuina

  • Kahteen (2) Iltakouluun osallistuminen

  • Oppimispäiväkirjan laadinta iltakoulun aiheista ja niistä käytännön toimenpidesuositusten laadinta.

  • Treeniliikkeiden videointi ja tärkeimpien suoritukseen vaikuttavien tekijöiden maininta

  • Loppukokeen hyväksytty suorittaminen

  • Loppuvalmennustyön hyväksytty suorittaminen


Miksi kannattaa hakeutua Fitnessvalmentajakoulutukseen?


Rakenna menestyksekäs fitnessvalmentajan urasi vahvan osaamisen ja kokemuksen pohjalle! Suosittelemme aikaisempaa Personal Trainer -koulutus tai muuta vastaavaa taustaa. Mikäli haluat suorittaa kansainvälisen IFBB:n Personal Trainer koulutuksen, lue lisää täältä: https://www.ifbbacademynordic.com


Fitnessvalmentajakoulutus tarjoaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden kehittää itseäsi, verkostoitua muiden fitnessvalmentajien kanssa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti sekä oppia viimeisin tieto fitnessurheilun valmennuksesta.


Saat valmistautumistehtävät ennen lähijakson alkua, joissa pohdit nykyistä urheiluosaamistasi sekä toimintaympäristöäsi. Valmistautumistehtävissä analysoit fitnesslajin vaatimukset ja ominaispiirteet sekä kuvaat millainen on optimaalinen suoritus lajissasi. Pohdit myös taidon osa-alueita, fyysisiä ominaisuuksia ja psyykkisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat fitnessurheilun huippusuoritukseen.


Koulutuksessa opetetaan poseerausharjoittelua ja voimaharjoittelun perusteita sekä teorian että käytännön kautta. Ravitsemuksen perusteet ja erityisesti urheiluravitsemus ovat koulutuksen keskiössä. Opit suunnittelemaan henkilökohtaisia ruokavaliosuunnitelmia harjoituskaudella. Koulutuksen aikana syvennät ymmärrystäsi ihmisen elinjärjestelmien toiminnasta ja sovellat oppimaasi käytännön harjoituksissa ja kilpailutilanteissa. Yksittäisten harjoitusten suunnittelu ja turvallisuusnäkökulmat ja voimantuoton biomekaaniset periaatteet avautuvat teorian ja käytännön harjoitusten myötä.


Valmennustyössä ihmisten kanssa on tärkeää hallita myös ihmissuhdetaitoja. Koulutuksessa perehdyt siihen, miten luoda positiivinen ilmapiiri valmennustilanteessa ja miten kehittää omaa ohjaamistaan. Palautteen kerääminen ja omien vahvuuksien ja kehittämiskohteiden tunnistaminen ovat keskeisessä roolissa.


Koulutuksessa opit myös oppimaan oppimisen taitoja, jotta voit jatkuvasti kehittää valmennusosaamistasi. Valmentajan voimavarojen ylläpitäminen on olennainen osa menestyksekästä uraa. Koulutuksessa saat tietoa ja työkaluja oman hyvinvointisi ja jaksamisesi tukemiseksi.


Koulutuksen lopuksi lopputyössäsi suunnittelet ja toteutat voima- ja aerobisen harjoittelusuunnitelman sekä ruokavalion 8-12 viikon ajanjaksolle ja dokumentoit sen. Ylläpidät oppimispäiväkirjaa iltakoulun aiheista. Näiden oppien avulla kehität valmennusosaamistasi ja saat todennetun osaamisen ensimmäisen lähijakson lähtötasotestillä.


Koulutuksen suoritettuasi voit perustaa virallisen Suomen Fitnessurheilu ry:n tiimin sekä voit valmentaa fitnessurheilijoita kilpailuihin.

 

Valmentajakoulutuksen taustaa


Suomen Fitnessurheilu ry:n koulutusjärjestelmän luominen aloitettiin huhtikuussa vuonna 2014, jolloin kartoitettiin fitnessvalmentajien tarvetta koulutukselle. Havaintoja kerättiin vuoden 2014 aikana. Suomen Fitnessurheilu ry. ja Suomen Urheiluopisto solmivat yhteistyösopimuksen vuonna 2016, joka mahdollisti koulutusjärjestelmän suunnittelun, käytännön toteuttamisen ja ammattitaitoisen kouluttajahenkilökunnan. Syksyllä 2016 järjestettiin ensimmäinen I-tason Fitnessvalmentajakoulutus Vierumäellä. Vuonna 2021 Suomen Fitnessurheilu ry. ja Liikuntakeskus Pajulahti solmivat yhteistyösopimuksen ja suomalainen fitnessurheilun valmennus- ja koulutustoiminnan uudeksi kodiksi tuli Liikuntakeskus Pajulahti. Lue lisää: https://pajulahti.com/2021/07/28/pajulahti-ja-suomen-fitnessurheilu-ry-aloittaa-yhteistyon/

Suomen Fitnessurheilu ry:n valmentajakoulutusjärjestelmä pohjautuu suomalaiseen valmennusosaamisen malliin ja urheilijakeskeiseen valmentamiseen sekä kansainvälisen lajiliiton, International Fitness and Bodybuilding Federation (IFBB) koulutusjärjestelmään. Suomen Fitnessurheilu ry. järjestää yhdessä Liikuntakeskus Pajulahden Suomen Olympiakomitean ohjaamaa VOK2 tasoista koulutusta sekä IFBB:n Advanced Bodybuilding & Fitness Trainer Specialist mukaista koulutusta.

Suomen Fitnessurheilu ry:n toiminnanjohtaja LitM, SM Ville Isola sai tehtävän kansainväliseltä lajiliitolta, International Fitness and Bodybuilding Federation (IFBB), kehittää pohjoismaalaista valmennusosaamista vuonna 2022. Tästä syntyi IFBB Nordic Academy, joka järjestää kansainvälistä IFBB:n Personal Trainer koulutusta sekä IFBB:n laajinta IFBB Master in Fitness and Bodybuilding Methods -koulutusta. IFBB Nordic Academy järjestää kuukausittain ilmaisia webinaareja jotka ovat suunnattu harrastajille, fitnessurheilijoille ja valmentajille. Lue lisää IFBB Nordic Academyn toiminnasta täältä: https://www.ifbbacademynordic.com 

Kuvassa 1 on esitelty fitnessvalmentajan koulutuspolku.


Kuva 1. Fitnessvalmentajan koulutuspolku


Katso lista I-tason fitnessvalmentajakoulutuksen suorittaneista valmentajista
Katso lista II-tason fitnessvalmentajakoulutuksen suorittaneista valmentajista
Katso lista Fitnessurheilun valmennuksen ammattitutkinnon suorittaneista valmentajista
*Suomen Fitnessurheilu ry. ei luovuta koulutettujen henkilötietoja eteenpäin kolmannelle osapuolelle. Koulutettujen nimet julkaistaan, ellei koulutettu sitä henkilökohtaisesti kiellä.
Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa