Lasten fitnessiin ei tule fysiikkavertailuja


Mediatiedote 11.5.2022
Suomen Fitnessurheilu ry on kasvanut 2000-luvulla maanlaajuiseksi isoksi toimijaksi suomalaisessa urheilussa. Lahdessa järjestetään 8.-9.10. järjestyksessään 27. Nordic Fitness Expo (NFE), joka toimii samalla Suomen mestaruuskilpailuna. NFE on pohjoismaiden suurin lajitapahtuma. Tänä vuonna mukaan tulee myös crossfitin huipputapahtuma Unbroken.
Lajiliitossa on tiimejä eli perinteisesti ajateltuna urheiluseuroja Ivalosta Helsinkiin. Lajiliiton valmentajakoulutusjärjestelmä, tuomarikoulutusohjelma ja tiimien toimijoiden koulutus on kunnia-asia lajiliitolle. Suomen Fitnessurheilu ry on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö ja lajissa tehdään Suek ry:n toimesta dopingtestejä ainoana suomalaisena fitness- ja kehonrakennusorganisaationa.
Huippu-urheilun instituutti Kihu teki 2018 tutkimuksen aikuisväestön, 15-74-vuotiaiden, liikunnan harrastamisesta. Ensimmäistä kertaa tutkimus ulottui 15-vuotiaista 74-vuotiaisiin asti. Tutkimuksen mukaan 981.000 ihmistä harrastaa kuntosaliharjoittelua. Vain kävely on suositumpi liikunnan muoto. Fitness-lajien harrastajia on tutkimuksen mukaan 91.000.


Toiminnanjohtaja Ville Isola:


– Nuoria on korona-ajan rajoituksien seurauksena jäänyt pois urheilutoiminnasta. Fitness haluaa innostaa nuoria liikkumaan ja harjoittelemaan. Nuoret ovat kiinnostuneita itsensä kuntoon laitosta ja terveellisistä elämäntavoista. Fitnessurheilun vetovoima on suuri yhä nuorempien joukossa. Samaan aikaan olemme ”over the generation” -laji. Masters kilpailijat kilpailevat yli 50-vuotiaanakin. Vain Golf taitaa koskettaa samalla tavalla kaikenikäisiä.


– On vielä täysin avoinna mitä fitnessurheilun junioritoiminnan kilpailutoiminta pitää sisällään. Kilpailumuotoja ja sääntöjä ei ole vielä päätetty. Perustamme työryhmän lajin kokeneiden osaajien kanssa ja luomme 2022 vuoden aikana säännöt nuorten kilpailutoiminnalle.


– Haluan korostaa heti alkuun että nuorten kilpailussa ei oteta mukaan fysiikan arvostelua eikä kilpailu muistuta aikuisten kilpailua. Lajiliittomme on vastuullinen reilun pelin edustaja kaikessa toiminnassa.


– Luulen että kilpailumuoto sisältää urheilullisia elementtejä, joissa ilmennetään nopeutta, kestävyyttä, voimaa ja taitoja. Näen toiminnallisia ratoja ja oman painon kuntopiirityyppistä toimintaa, jossa kohteena on yläasteen koululaiset eli 12-15 vuotiaat. Mutta työ on siis vielä kesken. Käymme keskustelu myös muiden lajien kanssa. Meillä on vetovoimaa, josta voisi olla hyötyä muille lajeille.


Fitness kuuluu kaikille!


Toiminnanjohtaja Ville Isola
[email protected]


Puheenjohtaja KP Ourama
[email protected]

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa