Harrasteliikunta


Mitä on harrasteliikunta ja kuinka suosittua fitnessurheilun harrastaminen on?
Kaikki se toiminta, jolla ei ole kilpailullisia tavoitteita on harrasteliikuntaa. Suuressa osassa suomalaisia Suomen Fitnessurheilu ry:n tiimejä ja seuroja on jo olemassa erilaisia aktiivisia harrasteliikunnan ryhmiä.

Maailmanlaajuisesti arviolta yli 130 miljoonaa ihmistä harjoittelee säännöllisesti kuntosalilla. Suomessa fitnessurheilu on suosittua, sillä harrastaja- sekä kilpailijamäärät ovat lisääntyneet vuosittain. Fitnessurheilulla on erinomaiset mahdollisuudet edistää nuorten kasvua ja kehitystä sekä terveellisiä elämäntapoja. Monipuolisella ja laadukkaalla seura- ja tiimitoiminnalla taataan kaikille yhtäläiset mahdollisuudet harrastetoimintaan. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen raportin, Aikuisväestön liikunnan harrastaminen, vapaaehtoistyö ja osallistuminen 2018 mukaan fitnessurheilun harrastajia on Suomessa noin 91 000. (Mäkinen 2019). Suomen Fitnessurheilu ry:n harrastetoiminnan tavoitteena on tavoittaa kaikki, jotka harrastavat fitnessurheilua.

Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö. SFU kuuluu eurooppalaiseen fitness- ja kehonrakennuslajien urheilujärjestöön, EBFF:ään (European Bodybuilding and Fitness Federation) sekä kansainväliseen fitness- ja kehonrakennuslajien kattojärjestöön IFBB:hen eli International Federation of Bodybuilding and Fitness. SFU noudattaa kansainvälisen IFBB:n sääntöjä sekä liikunnan eettisiä arvoja ja urheilun reilun pelin periaatteita. Lisäksi Suomen Fitnessurheilu ry. noudattaa kaikissa toiminnassaan Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK ry) voimassaolevia urheilun eettisiä periaatteita.

Ikä, sukupuoli tai lajitaidot eivät rajoita fitnessurheilussa kehittymistä!
Tyypillisisesti lajitaitoa vaativissa suorituskykylajeissa maailman parhaaksi tulemiseen yleensä vaaditaan jo nuorena opitut lajitaidot kuten tenniksessä, voimistelussa ja jääkiekossa. Fitnessurheilun yksi suurimmista eduista urheilumuotona on se, että lihasmassan kasvattamista tai rasvamassan vähentämistä eivät rajoita ikä tai lajitaidot. Fitnessurheilun lajeissa vaadittava taito-osio, lajikriteerien mukainen poseraaminen ei vaadi sellaista taitoa mikä tulisi oppia nuorena ns. herkkyykautena. Voit siis aloittaa fitnessurheilun harrastamisen minkä ikäisenä tahansa ja tulla maailman parhaaksi!

Fitnessurheilu harrasteliikuntamuotona
Toiminnan tarkoituksena on lisätä lasten, nuorten ja aikuisten liikuntamäärää, mahdollistaa fitnessurheilun-harrastuksen aloittaminen vähin taloudellisin resurssein, mahdollistaa fitnessurheilun harrastaminen kaikille kohderyhmille ja mahdollistaa lajin harrastaminen muiden lajien ohella.

Liity mukaan suomalaiseen fitnessurheiluperheeseen ostamalla Fitnesspassi jo tänään! 
Fitnesspassilla saat:
– 4 kertaa vuodessa ilmestyvän Fitnessurheilija-lehden.
– 2 harrastajille suunnattua luento- ja treenipäivää.
– Suljettu Facebook-ryhmä, jossa voit kysellä treeni- ja ravintoasioista.
– Fitnessharrastajan opas: 24-viikon treeniohjelma ja ruokavalio
– Fitnesspassin yhteyteeen on mahdollista ostaa harrastajavakuutuksen ja sen voi ostaa milloin vaan ja on voimassa vuoden ostohetkestä (vakuutus on voimassa kalenterivuoden). Lue lisää!

 

Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa