Harrasteliikunta


Mitä on harrasteliikunta?
Kaikki se toiminta, jolla ei ole kilpailullisia tavoitteita on harrasteliikuntaa. Suuressa osassa suomalaisia Suomen Fitnessurheilu ry:n tiimejä ja seuroja on jo olemassa erilaisia aktiivisia harrasteliikunnan ryhmiä.

Maailmanlaajuisesti arviolta yli 130 miljoonaa ihmistä harjoittelee säännöllisesti kuntosalilla. Suomessa fitnessurheilu on suosittua, sillä harrastaja- sekä kilpailijamäärät ovat lisääntyneet vuosittain. Fitnessurheilulla on erinomaiset mahdollisuudet edistää nuorten kasvua ja kehitystä sekä terveellisiä elämäntapoja. Monipuolisella ja laadukkaalla seura- ja tiimitoiminnalla taataan kaikille yhtäläiset mahdollisuudet harrastetoimintaan. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen raportin, Aikuisväestön liikunnan harrastaminen, vapaaehtoistyö ja osallistuminen 2018 mukaan fitnessurheilun harrastajia on Suomessa noin 91 000. (Mäkinen 2019). Suomen Fitnessurheilu ry:n harrastetoiminnan tavoitteena on tavoittaa kaikki, jotka harrastavat fitnessurheilua.

Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö. SFU kuuluu eurooppalaiseen fitness- ja kehonrakennuslajien urheilujärjestöön, EBFF:ään (European Bodybuilding and Fitness Federation) sekä kansainväliseen fitness- ja kehonrakennuslajien kattojärjestöön IFBB:hen eli International Federation of Bodybuilding and Fitness. SFU noudattaa kansainvälisen IFBB:n sääntöjä sekä liikunnan eettisiä arvoja ja urheilun reilun pelin periaatteita. Lisäksi Suomen Fitnessurheilu ry. noudattaa kaikissa toiminnassaan Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK ry) voimassaolevia urheilun eettisiä periaatteita.

Fitnessurheilu harrasteliikuntamuotona
Toiminnan tarkoituksena on lisätä lasten, nuorten ja aikuisten liikuntamäärää, mahdollistaa fitnessurheilun-harrastuksen aloittaminen vähin taloudellisin resurssein, mahdollistaa fitnessurheilun harrastaminen kaikille kohderyhmille ja mahdollistaa lajin harrastaminen muiden lajien ohella.

Liity mukaan suomalaiseen fitnessurheiluperheeseen! 

 

Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa