Kilpailulisenssit tulevat myyntiin 1.12.2023 klo 08.00


Suomen Fitnessurheilu ry:n (SFU) kilpailutoiminnan kattava lisenssi on pakollinen kaikille kilpailutoimintaan osallistuville urheilijoille. Ostaessaan lisenssin, urheilija hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan SFU:n yhdistyksen sääntöjä, kilpailusääntöjä, kurinpitosääntöjä sekä yleisiä sääntöjä ja Suomen Fitnessurheilu ry:n Reilun kilpailun ohjelmaa sekä  urheilijan antidopingsopimusta. Kilpailulisenssi ostetaan Suomisport-järjestelmän kautta. Tutustuthan Suomen Fitnessurheilu ry:n antidopingtoimintaan ennen urheilijan antidopingsopimuksen allekirjoitusta: https://suomenfitnessurheilu.fi/antidopingtoiminta/ 

Kilpailulisenssi on lunastettava 1.12.2023 – 31.1.2024 välisenä aikana ja se on voimassa 31.12.2024 saakka.  Lisenssiä ei voi ostaa muulloin. Urheilijan antidopingsopimus astuu automaattisesti voimaan kun urheilija ostaa kilpailulisenssin. Urheilijan antidopingsopimus on voimassa toistaiseksi, niin kauan kunnes urheilija erikseen purkaa sopimuksen.


Suomen Fitnessurheilu ry:n kilpailulisenssin hinta on 250 € vuodelle 2024.

Kilpailulisenssillä juniori-ikäiset voivat kilpailla yleisessä sarjassa tai masters-ikäiset myös yleisessä sarjassa. Vuonna 2024 on vain yhdenhintainen kilpailulisenssi.

Kilpailulisenssiurheilijan velvollisuudet:

 • Jokaisella kilpailulisenssiurheilijalla tulee olla henkilökohtaisena valmentajana Suomen Fitnessurheilu ry:n virallinen valmentaja, joka on suorittanut Suomen Fitnessurheilu ry:n I-tason fitnessvalmentajakoulutuksen

 • Jokaisella kilpailulisenssiurheilijalla tulee olla voimassa urheilijan antidopingsopimus kilpailtaessa Suomen Fitnessurheilu ry:n ja IFBB:n alaisissa kilpailuissa.

 • Jokainen kilpailulisenssin lunastanut henkilö tulee suorittaa Suomen urheilun eettisen keskuksen ry (SUEK) Puhtaasti Paras -verkkokoulutus. Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Verkkokoulutuksen suoritus on voimassa kaksi vuotta.

 • Kilpailulisenssiurheilijan antidopingrikkomus voi johtaa 10 000 € kurinpitoseuraamukseen, joka maksetaan Suomen Fitnessurheilu ry:lle 90 kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

 • Jotta voi edustaa Suomea arvokilpailuissa kuten EM- ja MM-kilpailuissa, tulee kilpailulisenssiurheilijan olla Suomen kansalainen.

 • Kilpailulisenssiurheilija on velvollinen ilmoittamaan valmentajansa ja tiiminsä  Suomen Fitnessurheilu ry:lle. Lisäksi mikäli valmentaja tai tiimi vaihtuu, tulee siitä ilmoittaa SFU:lle viipymättä osoitteeseen [email protected] 

 • Ymmärtää, että ostaessaan kilpailulisenssin, lisenssimaksua ei palauteta missään tilanteessa. Lisenssimaksusta ei saa hyvitystä tai sitä ei palauteta en kilpailisi vuonna 2024.


Suomen Fitnessurheilu ry:n kilpailulisenssi oikeuttaa:

 • Osallistumaan SFU:n alaiseen, kansalliseen kilpailutoimintaan Fitness Classicissa, Fitness Cupeissa ja Nordic Fitness Expo –tapahtuman SM-kilpailuissa sekä niiden yhteydessä pidettävissä EM- ja MM-karsinnoissa.

 • Osallistumaan IFBB:n kansainvälisiin kilpailuihin.

 • Osallistumaan veloituksetta Suomen Fitnessurheilu ry:n järjestämään harjoituskilpailuun

 • Osallistumisoikeuden lisenssin haltijalle suunnatuihin ilmaiswebinaareihin ja muihin etuihin.

 • Kuukausittaiseen Suomen Fitnessurheilu ry:n uutiskirjeeseen.


Ostaessasi kilpailulisenssiä toimi seuraavasti
1) Lähetä perustietosi alla olevan lomakkeella.
2) Kirjaudu Suomisporttiin ja osta sieltä kilpailulisenssi.

Urheilijan antidopingsopimus astuu voimaan automaattisesti kilpailulisenssioston yhteydessä. Antidopingsopimus on voimassa toistaiseksi.

Kilpailijan perustiedot:Kilpailulisenssi on voimassa kalenterivuoden loppuun saakka. Kilpailulisenssimaksua ei palauteta missään tilanteeessa.

Eli sinun ei tarvitse erikseen allekirjoittaa ja lähettää mihinkään urheilijan antidopingsopimusta, vaan se astuu automaattisesti voimaan, kun ostat kilpailulisenssin.Se on voimassa niin kauan kunnes se erikseen irtisanotaan. (Lue lisää antidopingsopimuksesta: suomenfitnessurheilu.fi/antidoping/sopimus/)

Huom! Suomen Fitnessurheilu ry. ei lähetä kuittausta lisenssin ostosta. Voimassaoleva lisenssi näkyy Suomisportissa lisenssinhaltijan profiilissa

Osta lisenssi Suomisportista 

Ohjeet kilpailulisenssin ostoon

Mikäli sinulla on ongelmia lisenssin ostossa, katsothan ensin Useimmiten Kysytyt Kysymykset -sivulta, ja sen jälkeen ole yhteydessä [email protected]

Rekisteriseloste Suomen Olympiakomitea

Rekisteriseloste Suomen Fitnessurheilu ry.
Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa