Kansainvälisten kilpailujen edustus


Kansainvälinen kilpailu
Kansainvälinen kilpailu on kilpailu, joka on kansainvälisen liiton eli IFBB:n järjestämä kilpailu.

Suomen Fitnessurheilu ry. ilmoittaa aina kilpailijat kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailija ei voi itse ilmoittautua ulkomailla järjestettävään kilpailuun. Vaikka urheilija saisi henkilökohtaisen kutsun kilpailun järjestäjältä tai sen maan liitolta, jossa kilpailu järjestetään, kilpailijan pitää saada lupa osallistumiseen Suomen Fitnessurheilu ry:ltä ja kilpailuun ilmoittautumisen suorittaa Suomen Fitnessurheilu ry.

Edustusjoukkueeseen Fitness Classicista tai SM-kilpailusta valitun urheilijan pitää ilmoittaa osallistumisestaan kansainväliseen kilpailuun Suomen Fitnessurheilu ry:lle kilpailun jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä kello 21:00 mennessä.

Kilpailuoikeus EM- ja MM-kilpailuissa (arvokilpailut)
Suomen mestaruuskilpailuissa sekä muissa Suomessa järjestettävissä kilpailuissa voivat kilpailla Suomen kansalaiset sekä Suomessa vakituisesti asuvat muun maan kansalaiset, joille on myönnetty Suomen Fitnessurheilu ry:n kilpailulisenssi. Edustusoikeus arvokisoissa (EM ja MM) on kuitenkin vain Suomen kansalaisuuden omaavilla urheilijoilla. Karsintakisan ja SM-kisan mitalisteista edustusoikeus menee parhaalle edellä mainitut kriteerit, ja muut karsintakriteerit täyttävälle urheilijalle. Muissa kansainvälisissä kilpailuissa osallistumisoikeus on kaikilla Suomessa kilpailuoikeuden lunastaneilla urheilijoilla.

Arvokilpailujen tasokriteerit (EM ja MM)
Jos kilpailijoita on yhdessä sarjassa tai kaikki sarjat mukaan lukien kuusi tai alle kuusi, voi Suomen Fitnessurheilu ry:n hallitus tai sen nimittämä ennalta valittu komitea ratkaista kilpailijoiden tason ja EM- tai MM-kilpailuun lähettämisen, arvokilpailujen tasokriteerien mukaisesti. Komiteassa on oltava henkilöitä, jotka tuntevat kansainvälisen tason ja osaavat arvioida kilpailijan mahdollisuudet menestyä kansainvälisissä arvokilpailuissa.

1. Arvokilpailut: Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailut (yleinen sarja)
Edustusjoukkueen (EM- ja MM-kilpailut) valinnan tekee Suomen Fitnessurheilu ry:n hallitus ja/tai tuomaritoimikunta. Edustusjoukkueeseen valitulle urheilijalle ilmoitetaan valinnasta kilpailupaikalla ja kilpailun jälkeen lähetettävällä sähköpostilla yleisen sarjan kilpailijoille.

Yleisen sarjan karsintakilpailun oman sarjan voittajalle maksetaan EM-ja MM-kilpailuihin kilpailumaksu ja -matka tai matkustusrahaa (max 400 euroa).


Kuitenkin jos sarjassa on kilpailijoita kuusi tai enemmän, myös toiseksi ja kolmanneksi tulleet urheilijat saavat edustusoikeuden EM- ja MM-kilpailuihin, mutta kilpailumatka on heille omakustanteinen. Jos kyseisessä sarjassa on puolestaan 1-4 kilpailijaa, ainoastaan toiseksi tullut urheilija saa edustusoikeuden omakustanteisesti arvokilpailuihin.

Kun sarjassa on kolme tai vähemmän, tällöin ainoastaan voittaja saa edustusoikeuden ja hänelle maksetaan kilpailumatka.

Karsinnat:
– Euroopan mestaruuskilpailuihin valitaan kilpailijat kevään Fitness Classicin perusteella.
– Maailmanmestaruuskilpailuihin valitaan syksyn Fitness SM-kilpailun perusteella.


2. Juniorien EM- ja MM-kilpailut

Suomen Fitnessurheilu ry. painottaa kansainvälisessä juniorikilpailussa Euroopan mestaruuskilpailua, joka pidetään toukokuussa.
Junioreiden MM-kilpailujen edustajat valitaan syksyllä pidettävien kilpailujen perusteella (NFE Cup). Suomen Fitnessurheilu ry. lähettää joukkueen juniorien maailmanmestaruuskilpailuun, mikäli kilpailu järjestetään Euroopassa. Juniorien MM-kilpailun sarjoihin, joissa on useampi pituusluokka, järjestetään kilpailun oheen juniorien overall -posedown, josta lopulliset edustaja/edustajat valitaan.

Edustusjoukkueeseen valituille kilpailijoille maksetaan lennot tai matkustusrahaa (max 400 €), majoitus ja kilpailumaksut.


Edustajat junioreiden EM-kilpailuun valitaan kevään Fitness Classic -kilpailussa järjestettävässä junioreiden SM-kilpailun perusteella.
Juniorien EM-kilpailun sarjoihin, joissa on useampi pituusluokka, järjestetään juniorien SM-kilpailun oheen juniorien overall -posedown, josta lopulliset edustajat/edustaja valitaan.
Edustusjoukkueeseen valituille kilpailijoille maksetaan lennot, majoitus ja kilpailumaksut.

3. Masters Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailujen karsintakriteerit
Masters -kilpailijoille EM- ja MM-kilpailumatkat ovat omakustannematkoja. Kilpailija maksaa lennot, hotellit ja kilpailumaksut itse. Masters MM –karsinta järjestetään vuonna 2021 Fitness SM- kilpailussa. Ikäluokkien (naiset: M35, M40, M45, miehet: M40, M45) kolme parasta masters-ikäistä urheilijaa saa oikeuden edustaa Suomea Masters MM-kilpailuissa, mikäli sijoittuu Fitness SM-kilpailun yleisessä sarjassa alkukilpailuun.

Edellisistä Masters EM tai MM-kilpailuista mitalisijan saavuttaneet urheilijat saavat osallistumisoikeuden seuraaviin masters MM-kilpailuihin ilman, että heidän on lunastettava paikkansa kotimaan karsintakilpailuissa kyseisenä vuotena.

 

4. Kaikki kansainväliset kutsukilpailut
Kilpailuoikeus on sarjasta tai lajista riippumatta kilpailijalla, jolla on voimassa oleva SFU:n kilpailulisenssi ja joka on kilpaillut kilpailua edeltävän vuoden aikana Suomen kilpailussa eli kevään kilpailussa, Fitness Cupissa tai SM-kilpailussa. Kilpailuoikeus on siten voimassa aina vuoden eteenpäin esimerkiksi kevään Fitness Classic -kilpailusta seuraavan vuoden Fitness Classic-kilpailuun tai SM-kilpailusta seuraavan vuoden SM-kilpailuun. Huomaathan, että kilpailija ei kuitenkaan voi kilpailla kansainvälisissä kilpailuissa kotimaan yleisten sarjojen EM-karsintakilpailun (Fitness Classic) eikä MM-karsintakilpailun (SM-kilpailut) aikana.


Mikäli haluat kilpailla vuoden 2021 aikana IFBB:n kansainvälisissä kilpailuissa, toimi seuraavalla tavalla:1. Valitse kalenterista kilpailu, jossa haluat kilpailla: ifbb.com/events/


2. Lähetä kilpailuilmoittautuminen SFU:lle nettisivuilla olevalla lomakkeella viimeistään 30 päivää ennen kilpailua suomenfitnessurheilu.fi/kilpailuun-ilmoittautuminen/


3. Kun ilmoittautumisesi on hyväksytty ja nimesi on listalla, maksa kilpailumaksu suoraan IFBB:lle osoitteessa ifbb.com/competition-registration/. HUOM: Tämä ei korvaa SFU:lle tehtävää ilmoittautumista!Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa