Kansainvälisten kilpailujen edustus


Kansainvälinen kilpailu
Kansainvälinen kilpailu on kilpailu, joka on kansainvälisen liiton eli IFBB:n järjestämä kilpailu.

Suomen Fitnessurheilu ry. ilmoittaa aina kilpailijat kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailija ei voi itse ilmoittautua ulkomailla järjestettävään kilpailuun. Vaikka urheilija saisi henkilökohtaisen kutsun kilpailun järjestäjältä tai sen maan liitolta, jossa kilpailu järjestetään, kilpailijan pitää saada lupa osallistumiseen Suomen Fitnessurheilu ry:ltä ja kilpailuun ilmoittautumisen suorittaa Suomen Fitnessurheilu ry.

Edustusjoukkueeseen Fitness Classicista tai SM-kilpailusta valitun urheilijan pitää ilmoittaa osallistumisestaan kansainväliseen kilpailuun Suomen Fitnessurheilu ry:lle kilpailun jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä kello 21:00 mennessä.

Kilpailuoikeus EM- ja MM-kilpailuissa (arvokilpailut)
Suomen mestaruuskilpailuissa sekä muissa Suomessa järjestettävissä kilpailuissa voivat kilpailla Suomen kansalaiset sekä Suomessa vakituisesti asuvat muun maan kansalaiset, joille on myönnetty Suomen Fitnessurheilu ry:n kilpailulisenssi. Edustusoikeus arvokisoissa (EM ja MM) on kuitenkin vain urheilijoilla, joilla on Suomen kansalaisuus. Karsintakisan ja SM-kisan mitalisteista edustusoikeus menee parhaalle edellä mainitut kriteerit ja muut karsintakriteerit täyttävälle urheilijalle. Muissa kansainvälisissä kilpailuissa osallistumisoikeus on kaikilla Suomessa kilpailuoikeuden lunastaneilla urheilijoilla.

Arvokilpailujen tasokriteerit (EM ja MM)
Jos kilpailijoita on yhdessä sarjassa tai kaikki sarjat mukaan lukien kuusi tai alle kuusi, voi Suomen Fitnessurheilu ry:n hallitus tai sen nimittämä ennalta valittu komitea ratkaista kilpailijoiden tason ja EM- tai MM-kilpailuun lähettämisen, arvokilpailujen tasokriteerien mukaisesti. Komiteassa on oltava henkilöitä, jotka tuntevat kansainvälisen tason ja osaavat arvioida kilpailijan mahdollisuudet menestyä kansainvälisissä arvokilpailuissa.

1. Arvokilpailut: Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailut (yleinen sarja)
Edustusjoukkueen (EM- ja MM-kilpailut) valinnan tekee Suomen Fitnessurheilu ry:n hallitus ja/tai tuomaritoimikunta. Edustusjoukkueeseen valitulle urheilijalle ilmoitetaan valinnasta kilpailupaikalla ja kilpailun jälkeen lähetettävällä sähköpostilla yleisen sarjan kilpailijoille.

Yleisen sarjan karsintakilpailun oman sarjan voittajalle maksetaan EM-ja MM-kilpailuihin kilpailumaksu ja -matka tai matkustusrahaa (max 400 euroa).


Toiseksi ja kolmanneksi tulleet urheilijat saavat edustusoikeuden EM- ja MM-kilpailuihin, mutta kilpailumatka on heille omakustanteinen.

Karsinnat:
– Euroopan mestaruuskilpailuihin valitaan kilpailijat kevään Fitness Classicin perusteella.
– Maailmanmestaruuskilpailuihin valitaan syksyn Fitness SM-kilpailun perusteella.

2. Juniorien EM- ja MM-kilpailut
Suomen Fitnessurheilu ry. painottaa kansainvälisessä juniorikilpailussa Euroopan mestaruuskilpailua, joka järjestetään toukokuussa. Junioreiden MM-kilpailujen edustajat valitaan syksyllä pidettävien kilpailujen perusteella. Suomen Fitnessurheilu ry. lähettää joukkueen juniorien maailmanmestaruuskilpailuun, mikäli kilpailu järjestetään Euroopassa.

Edustusjoukkueeseen valituille kilpailijoille maksetaan lennot tai matkustusrahaa (max 400 €), majoitus ja kilpailumaksut.


Toiseksi ja kolmanneksi tulleet urheilijat saavat edustusoikeuden EM- ja MM-kilpailuihin, mutta kilpailumatka on heille omakustanteinen.

Edustajat junioreiden EM-kilpailuun valitaan kevään Fitness Classic -kilpailussa järjestettävän junioreiden SM-kilpailun perusteella. Junioreiden EM-kilpailun sarjoihin, joissa on useampi pituusluokka, järjestetään junioreiden SM-kilpailun oheen junioreiden overall -posedown, josta lopulliset edustajat/edustaja valitaan. Edustusjoukkueeseen valituille kilpailijoille maksetaan lennot, majoitus ja kilpailumaksut.

Junioreiden MM-karsintakilpailu järjestetään vuonna 2022 Nordic Fitness Expossa. Juniorit mittelevät MM-kisapaikastaan omissa sarjoissaan, joista parhaiten menestynyt juniorikilpailija saa edustuspaikan Fitness MM-kilpailuun sekä 2.- ja 3. parhaiten sijoittuneet juniorikilpailijat saavat edustusoikeuden (omakustanteinen) MM-kilpailuissa 2022.

3. Masters Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailujen karsintakriteerit
Masters -kilpailijoille EM- ja MM-kilpailumatkat ovat omakustannematkoja. Kilpailija maksaa lennot, hotellit ja kilpailumaksut itse. Ikäluokkien (naiset: M35, M40, M45, miehet: M40, M45, M50) kolme parasta masters-ikäistä urheilijaa saa oikeuden edustaa Suomea Masters EM- ja MM-kilpailuissa, mikäli sijoittuu karsintakilpailussa alkukilpailuun.


Edellisistä Masters EM tai MM-kilpailuista mitalisijan saavuttaneet urheilijat saavat osallistumisoikeuden seuraaviin masters MM-kilpailuihin ilman, että heidän on lunastettava paikkansa kotimaan karsintakilpailuissa kyseisenä vuotena.

3.1 Vuoden 2022 EM- ja MM-karsintakilpailut masters-ikäisille
Masters EM-karsintakilpailuna toimii Fitness Classic 2022 -kilpailussa järjestettävä Masters SM-kilpailu, josta SM-kilpailun kolme parasta saa edustusoikeuden EM-kilpailuun.

Masters MM-karsintakilpailuna toimii Vantaalla 17.9 järjestettävä masters-kilpailu, josta kolme kilpailun parasta saa edustusoikeuden MM-kilpailuun. Lisäksi MM-karsintakilpailuna toimii Nordic Fitness Expossa järjestettävä Fitness SM-kilpailu, jossa yleisestä sarjasta kolme parhaiten sijoittunutta masters-kilpailijaa saa edustusoikeuden MM-kilpailuoikeuden. MM-kilpailuoikeuden saamiseksi masters-kilpailijan on kuitenkin sijoituttava kyseisessä, yleisessä sarjassa 15 parhaan joukkoon. 

4. Kaikki kansainväliset kutsukilpailut
Kilpailuoikeus on sarjasta tai lajista riippumatta kilpailijalla, jolla on voimassa oleva SFU:n kilpailulisenssi ja joka kilpailee Suomessa saman kilpailukauden aikana (kevät / syksy) vähintään yhdessä kilpailussa. Huomaathan, että kilpailija ei kuitenkaan voi kilpailla kansainvälisissä kilpailuissa kotimaan yleisten sarjojen EM-karsintakilpailun (Fitness Classic) eikä MM-karsintakilpailun (SM-kilpailut) aikana.

Mikäli haluat kilpailla vuoden 2022 aikana IFBB:n kansainvälisissä kilpailuissa, toimi seuraavalla tavalla:1. Valitse kalenterista kilpailu, jossa haluat kilpailla: ifbb.com/events/


2. Lähetä kilpailuilmoittautuminen SFU:lle nettisivuilla olevalla lomakkeella viimeistään 30 päivää ennen kilpailua suomenfitnessurheilu.fi/kilpailuun-ilmoittautuminen/

3. Kun ilmoittautumisesi on hyväksytty ja nimesi on listalla, maksa kilpailumaksu suoraan IFBB:lle osoitteessa ifbb.com/competition-registration/. HUOM: Tämä ei korvaa SFU:lle tehtävää ilmoittautumista!Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa