Fitnessurheilija Said Naeim Hosseini on saanut kolmen vuoden urheilun toimintakiellon. Hosseinin 15.5.2023 kilpailun ulkopuolella otettu näyte sisälsi urheilussa kiellettyä ainetta.

Urheilijan antama näyte sisälsi kahta eri anabolis-androgeenista steroidia (S1.1) ja kahta eri hormoneihin ja aineenvaihduntaan vaikuttavaa modulaattoria (S.4.), jotka ovat urheilussa kaikkina aikoina kiellettyjä aineita Maailman antidopingtoimisto WADAn Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2023 -luettelon mukaisesti.

SUEKin 22.8.2023 antaman päätöksen mukaan urheilija on rikkonut Suomen antidopingsäännöstön kohtia 2.1 urheilijalta otetussa näytteessä on kiellettyä ainetta, sen aineenvaihduntatuotteita tai merkkiaineita ja 2.2 kielletyn aineen tai kielletyn menetelmän käyttö tai käytön yritys.

Hosseini myönsi dopingrikkomuksen ja SUEK määräsi hänelle Suomen antidopingsäännöstön artiklan 10.2.4 mukaisesti kolmen vuoden urheilun toimintakiellon. Toimintakiellosta on vähennetty väliaikainen toimintakielto, joka alkoi 13.6.2023. Hosseinin urheilun toimintakiellon viimeinen päivä on 12.6.2026.

Uusien Suomen Fitnessurheilu ry:n kurinpitosääntöjen mukaisesti Said Naeim Hosseinille määrätään 5000 € sakkorangaistus. Sakko on maksettava Suomen Fitnessurheilu ry:lle 90 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa