Nordic Fitness Expo on yksi suurimmista kansainvälisistä liikunta- ja urheilutapahtumista Suomessa. Tänä vuonna järjestettävä Nordic Fitness Expo on järjestyksessään 27.

Nordic Fitness Expo tarjoaa Fitness SM, Fitness PM, Jan Tana Pro Bikini Classic ja Unbroken Lahti Edition – Crossfit kilpailut sekä isot messut, jossa 30 näytteilleasettajaa! Lisäksi lauantai-iltana järjestetään Suomen Fitnessurheilu ry:n 30-vuotisjuhla!

Osta liput Nordic Fitness Expoon täältä: https://www.ticketmaster.fi/artist/nordic-fitness-expo-2022-lippuja/913485

Rekisteröintipäivän ohjeet urheilijoille Fitness SM ja PM-kilpailuihin


Lue nämä ohjeet ja toimi niiden mukaan kilpailuviikonlopun aikana.

Rekisteröinti pe 7.10 klo 16.00-20.00
Nordic Fitness Expon kilpailujen rekisteröinti (SM- ja PM-kilpailut) järjestetään perjantaina 7. lokakuuta Lahden Messukeskuksen kongressitiloissa (pohjakerros, sisäänkäynti hallin sivulta), osoite Salpausselänkatu 7, Lahti.

Rekisteröinti on pakollinen kaikille ja se järjestetään kello 16:00-20:00 välisenä aikana. Puethan kilpailuasun päällesi jo valmiiksi, jotta asutarkastus hoituu aikataulujen mukaisesti eikä tule ylimääräistä odottamista.

Yleisohjeet kilpailuihin
Kilpailupäivänä urheilijat, valmentajat ja huoltajat saapuvat kilpailupaikalle, Lahden Messukeskukseen kongressitilojen sisäänkäynnistä (kuten perjantaina rekisteröinnissä) pitäen yllä kaulanauhallista tunnistekorttia.

Kilpailunumerot jaetaan kilpailijoille noin 15–20 minuuttia ennen lavalle menoa. Kilpailunumero kiinnitetään kilpailuasun vasemmalle puolelle, naisilla bikinien alaosan vasemmalle puolelle. Jokaiselle tiimille annetaan huoltajakortteja kilpailijamäärän mukaan. Tiimin virallinen edustaja hakee huoltajakortit rekisteröintitilaisuudesta perjantaina ja kuittaa allekirjoituksellaan kaikki huoltajakortit yhdellä kerralla. Huoltajakortit annetaan molemmille päiville yhdellä kertaa. Tiimin täytyy sopia huoltajistaan etukäteen ja koordinoida huoltajat. Suomen Fitnessurheilu ry. ei vastaa, jos tiimi ei ole sopinut huoltajajärjestelyistään.

Kilpailija- ja huoltajakortit
Kaulanauhallisilla kilpailija-, huoltaja- ja valmentajakorteilla pääsee messuille molempina päivinä. Perjantaina kello 20:00 Möysän Musiikkiklubilla pidettävään Fit Model -kilpailuun pääsee myös seuraamaan kilpailija-, huoltaja- ja valmentaja. Kilpailija-, huoltaja-, ja valmentajakortit eivät oikeuta Fitness SM-kilpailun katsomoon.

Tiimeille annetaan kilpailijamäärän mukaan huoltajakortteja yhteen kilpailuun seuraavasti:
1-3 kilpailijaa – 1 huoltajakortti
4-6 kilpailijaa – 2 huoltajakorttia
7-10 kilpailijaa – 4 huoltajakorttia
11-15 kilpailijaa – 6 huoltajakorttia
15-20 kilpailijaa – 10 huoltajakorttia
20-30 kilpailijaa – 15 huoltajakorttia
Yli 30 kilpailijaa – 20 huoltajakorttia
HUOM: Huoltajakortin voi luovuttaa toiselle samaa tiimiä edustavalle huoltajalle. Lavan takana ei saa olla kuin yllä mainittu maksimimäärä huoltajia.

Lisenssivalmentajat
Jokainen valmentaja noutaa valmentajakorttinsa sekä Fitness SM-kilpailujen pääsylippurannekkeensa rekisteröintitilaisuudesta perjantaina 7.10. Valmentajakortti ja pääsylippuranneke ovat henkilökohtaisia ja ne saa ainoastaan Suomen Fitnessurheilu ry:n lisenssivalmentajat. Lisenssivalmentajalla tulee olla Suomisportin kautta ostettu valmentajalisenssi, muussa tapauksessa ilmaislippua tai valmentajakorttia ei saa.

Takatilat
Backstage-alueelle pääsee noin tuntia ennen kilpailun ilmoitettua aloittamisaikaa. Tämä koskee myös huoltajia ja valmentajia. Nordic Fitness Expon messualueella ei saa istua tai maata lattioilla kilpailua odottamassa. Messuilla saa oleskella, seurata ohjelmaa ja tutustua näytteilleasettajien messuosastoihin.

Huoltaja tai valmentaja ei saa ottaa valokuvia lavan takana muusta kuin omasta kilpailijasta, jota hän huoltaa. Kaulanauhallinen kilpailija- huoltaja-, tai valmentajakortti pitää olla näkyvällä paikalla ja sitä on pidettävä aina lämmittelytiloissa ollessa. Takatiloissa olevilla tuomareilla ja toimitsijoilla, jotka ohjaavat kilpailijoita, on oikeus poistaa lämmittelytiloista kaikki ylimääräiset henkilöt, joilla ei ole kilpailija-, huoltaja- tai valmentajakorttia. Kilpailija-, huoltaja-, ja valmentajakortit ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa antaa muiden käyttöön.
Lämmittelytiloissa ei saa oleskella muuten kuin kilpailuun valmistautuessa eikä sinne saa perustaa tiimin kanssa ”leirejä”, jossa kilpailijat valtaavat tilan itselleen.

Väripalvelu
Onsite Tanin Jan Tana -väripalveluun voit tulla sovittuun aikaan. Väripalvelu sijaitsee päälavan lämmittelytiloissa ja sinne kuljetaan kongressitilojen sisäänkäynnin kautta.

Kielletyt värit
IFBB on kieltänyt sellaiset värit, jotka lähtevät pois kilpailijan iholta sormella pyyhkimällä eli ns. pikavärit. Takatiloissa tuomarit voivat testata tarvittaessa kilpailijan värin. Pikaväri pitää poistaa välittömästi. Jos tätä ei noudateta, kilpailija voidaan sulkea pois kilpailusta. Kilpailijat eivät saa levittää värejä kilpailupaikan saniteettitiloissa (vessoissa). Jos kilpailija sotkee lämmittelytiloja, hän on vastuussa henkilökohtaisesti aiheuttamistaan kustannuksista.

Finalistit
Jokaisen sarjan finalistit ilmoitetaan heti pisteenlaskun päätyttyä ja finalistien nimet ilmoitetaan lämmittelytilojen seinillä.

Fit Model
Fit Model kilpailun rekisteröinti pidetään Möysän Musiikkiklubilla perjantaina 7.10. kello 19:00. Kilpailijoiden asut tarkistetaan ja heille annetaan kaulanauhat ja badget, joilla he pääsevät liikkumaan messuilla koko viikonlopun. Kilpailu alkaa kello 20:00 ja se livestriimataan Iltalehti TV:lle.

Vapaaohjelman musiikki
Niiden lajien kilpailijat, jotka suorittavat vapaaohjelman. Toimittakaa vapaaohjelmamusiikkinne seuraavasti:
1) Lähetä vapaaohjelman musiikki sähköpostin liitteenä osoitteeseen [email protected]
2) Mahdollisia tiedostomuotoja musiikeille on kaksi: .wav ja .mp3. Näistä wav-tiedosto on huomattavasti laadukkaampi kuin mp3, mutta molemmat siis toimivat.
3) Tärkeintä on, että nimeätte tiedoston muotoon etunimi_sukunimi_kilpailu_laji_pituus/painosarja
Esimerkiksi ville_isola_fitnessclassic_classicbodybuilding_yli173.wav
4) Kaikissa tähän liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä Riku Jaroon, [email protected]

Erittäin hyvää fitnessurheilun viikonloppua kaikille!

Fitness SM ja PM-kilpailujen Running orderit, olkaa hyvät (lataa pdf. tiedostona tästä: Fitness SM, Nordic Championships)
Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa