Kilpailijaohje urheilijoille Fitness SM- Nordic Cup-, juniorien ja mastersien MM-karsintakilpailuihin
Liitteenä on lisäksi alustava kierrosjärjestys.


Lue nämä ohjeet ja toimi niiden mukaan kilpailuviikonlopun aikana.

Rekisteröinti NFE:ssä
Nordic Fitness Expon kilpailujen rekisteröinti järjestetään perjantaina 6. lokakuuta kello 16:00-18:00 Lahden Messukeskuksen kongressitilojen pohjakerroksessa, sisäänkäynti hallin sivulta, osoite Salpausselänkatu 7, Lahti. Rekisteröinti on pakollinen kaikille kilpailijoille.

Puethan kilpailuasun päällesi jo valmiiksi, jotta asutarkastus hoituu aikataulujen mukaisesti eikä tule ylimääräistä odottamista.

Kilpailupäivänä urheilijat, valmentajat ja huoltajat saapuvat SM-kilpailuun sekä Nordic Cup bikini fitness -kilpailijat Lahden Messukeskukseen kongressitilojen sisäänkäynnistä pitäen yllään kaulanauhallista tunnistekorttia ja ranneketta. Backstage-alueelle pääsee noin tuntia ennen kilpailun ilmoitettua aloittamisaikaa. Tämä koskee myös huoltajia ja valmentajia.

Mikäli kilpailet myös IFBB Nordic Cup -kilpailussa, huolehdithan, että rekisteröidyt myös tähän kilpailuun.

Kilpailumaksu
Kilpailumaksu on 100,00 euroa / kilpailija, ja se maksetaan rekisteröinnin yhteydessä pankkikorttimaksuna, ei käteismaksuna. Kilpailijamaksu sisältää rekisteröinnin kaikkiin Nordic Fitness Expon kilpailuihin: Fitness SM, IFBB Nordic Cup sekä junioreiden ja mastersien MM-karsinta.

Tärkeää: Kilpailija saa perjantaina rekisteröinnistä rannekkeen, jolla hän pääsee seuraamaan päälavan kilpailuja. Ranneke täytyy pitää ranteessa koko viikonlopun ajan, kilpailulavallakin. Tämä on käytäntö mm. Arnold Classicissa ja muissa suurissa kilpailutapahtumissa sekä myös ammattilaiskilpailuissa. Kilpailija saa rekisteröinnistä myös kaulanauhallisen NFE-tunnistekortin, jolla puolestaan pääsee lämmittelytiloihin. NFE-tunnistekortti on henkilökohtainen, eikä sitä saa antaa toiselle henkilölle.

Huoltajakortit
Jokaiselle tiimille annetaan huoltajakortteja kilpailijamäärän mukaan. Tiimin virallinen edustaja hakee perjantaina huoltajakortit rekisteröitymishuoneesta ja kuittaa allekirjoituksellaan kaikki huoltajakortit vastaanotetuksi yhdellä kerralla. Tiimi sopii keskenään huoltajakorteistaan etukäteen ja koordinoi huoltajansa. Suomen Fitnessurheilu ry. ei vastaa, jos tiimi ei ole sopinut huoltajajärjestelyistään.

Huoltajakortti on henkilökohtainen, eikä sitä saa antaa toiselle henkilölle. Väärinkäytöstä voidaan huoltajakortti ottaa pois huoltajalta. Kaulanauhallisilla tunnistekorteilla pääsee messuille molempina päivinä. Huoltajakortti ei oikeuta pääsyä Fitness SM-kilpailun katsomoon.

Maksullinen huoltajaranneke
Jos kilpailija haluaa itselleen henkilökohtaisen huoltajan, eikä käytä tiiminsä huoltajaa tai huoltaja haluaa nähdä kilpailun myös katsomon puolelta, voi huoltaja lunastaa maksullisen huoltajarannekkeen, jonka hinta on 100,00 euroa. Maksullinen huoltajaranneke maksetaan rekisteröinnin yhteydessä pankkikorttimaksuna, ei käteismaksua. Huoltajaranneke on voimassa koko viikonlopun ajan.
Maksullisella huoltajarannekkeella pääsee suoraan lämmittelytiloista päälavan katsomoon seuraamaan oman huollettavan kilpailusuoritusta. Ranneke täytyy olla koko ajan kiinni ranteessa.

Valmentajalisenssi
Valmentajat, joilla on voimassa oleva valmentajalisenssi, voivat noutaa henkilökohtaisesti pääsylippurannekkeen ainoastaan perjantaina rekisteröinnistä. Lippuranneke on henkilökohtainen, ja sen väärinkäyttö johtaa pääsylipun pidättämiseen.

Lämmittelytilat
Huoltaja tai valmentaja ei saa ottaa valokuvia lavan takana muusta kuin omasta kilpailijasta, jota hän huoltaa. Kaulanauhallinen kilpailija- huoltaja- tai valmentajakortti pitää olla näkyvällä paikalla ja sitä on pidettävä aina lämmittelytiloissa ollessa. Lämmittelytiloissa olevilla tuomareilla ja toimitsijoilla, jotka ohjaavat kilpailijoita, on oikeus poistaa lämmittelytiloista kaikki ylimääräiset henkilöt, joilla ei ole kilpailija-, huoltaja- tai valmentajakorttia.
Lämmittelytiloissa ei saa oleskella muuten kuin kilpailuun valmistautuessa, eikä sinne saa perustaa tiimin kanssa ”leirejä”, jossa kilpailijat valtaavat tilan itselleen.

Kilpailunumero
Kilpailunumerot jaetaan kilpailijoille noin 15–20 minuuttia ennen lavalle menoa. Kilpailunumero kiinnitetään kilpailuasun vasemmalle puolelle, naisilla bikinien alaosan vasemmalle puolelle.

Väripalvelu
Onsite Tanin Jan Tana -väripalveluun voit tulla sovittuun aikaan. Väripalvelu sijaitsee päälavan lämmittelytiloissa ja sinne kuljetaan kongressitilojen sisäänkäynnin kautta.

Kielletyt värit
IFBB on kieltänyt sellaiset värit, jotka lähtevät pois kilpailijan iholta sormella pyyhkimällä eli ns. pikavärit. Takatiloissa tuomarit voivat testata tarvittaessa kilpailijan värin. Pikaväri pitää poistaa välittömästi. Jos tätä ei noudateta, kilpailija voidaan sulkea pois kilpailusta.

Kilpailijat eivät saa levittää värejä kilpailupaikan saniteettitiloissa (vessoissa). Jos kilpailija sotkee lämmittelytiloja, hän on vastuussa henkilökohtaisesti aiheuttamistaan kustannuksista.

Finalistit
Jokaisen sarjan finalistit ilmoitetaan heti pisteenlaskun päätyttyä ja finalistien nimet ilmoitetaan lämmittelytilojen seinillä.

Vapaaohjelman musiikki
Classic bodybuilding-, classic physique, women’s physique ja artistic fitness -kilpailijat:

Toimittakaa vapaaohjelmamusiikkinne seuraavasti:
1) Lähetä vapaaohjelman musiikki sähköpostin liitteenä osoitteeseen [email protected]
2) Mahdollisia tiedostomuotoja musiikeille on kaksi: .wav ja .mp3. Näistä wav-tiedosto on huomattavasti laadukkaampi kuin mp3, mutta molemmat siis toimivat.
3) Tärkeintä on, että nimeätte tiedoston muotoon etunimi_sukunimi_kilpailu_laji_pituus/painosarja
Esimerkiksi ville_isola_fitnessclassic_classicbodybuilding_yli173.wav
4) Kaikissa tähän liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä Riku Jaroon, [email protected].

Hyvää ja onnistunutta kilpailuviikonloppua kaikille!

Alustava kierrosjärjestys junioreiden ja mastersien MM-karsintakilpailuun liitteenä olevassa PDF-tiedostossa: 2023 Juniorien ja masters MM-karsintaMUOKATTU

Alustava kierrosjärjestys Fitness SM-kilpailuun liitteenä olevassa PDF-tiedostossa:  2023 Fitness SM running order

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa