Antidoping


Suomen Fitnessurheilu ry. noudattaa Suomen Antidopingtoimikunta ry:n (ADT) voimassaolevia sääntöjä. ADT:n keskeisiä toiminta-alueita ovat dopingtestaus, koulutustoiminta sekä kansainvälinen toiminta. Toiminnan arvot ovat eettisyys, oikeudenmukaisuus, laatu ja asiantuntijuus.


Antidopingohjelma


Antidopingsopimus


Antidopingtoimikunta


Tarkista AD-sopimuksesi tältä listalta (lataa PDF):

Voimassa olevat antidopingsopimukset


Voimassa olevat urheilun toimintakiellot IFBB Finland ry:ssä


Ville Mikkola, Classic Bodybuilding

IFBB Finland ry:n antoi Ville Mikkolalle (classic bodybuilding) kahdeksan (8) vuoden urheilun toimintakiellon, syynä dopingtestistä kieltäytyminen 17.12.2013. Koska Mikkolalle on määrätty urheilun toimintakielto kilpailun ulkopuolisessa testissä 18.6.2013, näytteessä on todettu 17a-trenbolonia, joka on WADA:n kiellettyjen aineiden ja menetelmien listalla.

IFBB Finland ry:n antoi kilpailijalle 8 vuoden kilpailu- ja toimitsijakiellon ajalle 5.2.2014-4.2.2022.


Meri Taskinen, Women’s Physique

Women’s physique -kilpailija Meri Taskiselle on tehty kilpailun ulkopuolinen dopingtesti 11.3.2015. Dopingtestinäytteen tulos on ollut positiivinen. Näyte on sisältänyt klenbuterolia sekä anastrotsolia. Klenbuteroli kuuluu WADAn kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelon 2015 kohtaan S1.2 (muut anaboliset aineet) ja anastrosoli kohtaan S4.1 (hormoneihin ja aineenvaihduntaan vaikuttavat modulaattorit: aromataasi- inhibiittorit).

IFBB Finland ry. on asettanut 24.5. 2015 Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n Valvontalautakunnan suosituksen mukaisesti Taskisen neljän vuoden urheilun toimintakieltoon ajalle 22.4.2015–21.4.2019. Urheilun toimintakiellossa on huomioitu väliaikainen urheilun toimintakielto. Meri Taskisen kilpailusuoritus 19.4. 2015 Sportyfeel Fitness Classicissa hylätään, myös urheilijan edustamalle Team Solanalle on annettu tapauksesta varoitus.

Urheilun toimintakielto merkitsee, että urheilija ei saa kilpailla, toimia valmentajana-, huoltajana- tai toimitsijana missään urheilulajissa, joka on Maailman tai Suomen antidopingsäännöstön alainen.

Meri Taskinen edustaa Team Solanaa, jolle on annettu  IFBB Finland ry:n sääntöjen mukainen varoitus. Kahdesta varoituksesta tiimi voidaan sulkea IFBB Finland ry:n toiminnasta pois määräajaksi.


Maria Vitikkala, Women’s Physique

Women’s physique -kilpailija Maria Vitikkalalle on tehty kilpailun ulkopuolinen dopingtesti 15.6.2015. Dopingtestinäytteen tulos on ollut positiivinen. Vitikkalan antama dopingtestinäyte on sisältänyt stanotsololin, metandienonin ja dehydrokloorimetyylitestosteronin aineenvaihduntatuotteita.

IFBB Finland ry. on asettanut 9.8. 2015 Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n Valvontalautakunnan suosituksen mukaisesti Vitikkalan neljän vuoden urheilun toimintakieltoon ajalle 16.7.2015–15.7.2019. Urheilun toimintakiellossa on huomioitu väliaikainen urheilun toimintakielto.

Urheilun toimintakielto merkitsee, että urheilija ei saa kilpailla, toimia valmentajana-, huoltajana- tai toimitsijana missään urheilulajissa, joka on Maailman tai Suomen antidopingsäännöstön alainen.