TIETOA SFU:N SYKSYN KILPAILUKAUDESTA

Kilpailuilmoittautuminen

Kaikkiin syksyn kilpailuihin ilmoittaudutaan 1.7. – 31.7.2020 välisenä aikana SFU:n nettisivuilla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Ennen ilmoittautumisajan alkua tai sen päättymisen jälkeen lähetettyjä ilmoittautumisia ei huomioida.

Harjoituskilpailut

Suomen syksyn kilpailukausi käynnistyy perinteiseen tapaan SFU:n harjoituskilpailuilla. Harjoituskilpailut järjestetään tänä vuonna Kotka Fitness Cupin yhteydessä 19. syyskuuta Kotkan Karhuvuoren Urheilutalolla. Aikataulut on suunniteltu siten, että myös Kotka Fitness Cup -kilpailijat voivat osallistua harjoituskilpailuihin.

Harjoituskilpailuista ei peritä erillistä maksua, vaan harjoituskilpailut sisältyvät lisenssin hintaan. Edellytyksenä harjoituskilpailuihin osallistumiselle on siten voimassa oleva SFU:n fitnesspassi (ent.harrastajalisenssi) tai kilpailijalisenssi.

Kotka Fitness Cup 

Aiemmin julkistetun kilpailukalenterin mukaisesti Kotka Fitness Cup järjestetään 19. syyskuuta Kotkan Karhuvuoren Urheilutalolla.

Kotka Fitness Cup -kilpailussa järjestetään tulokkaiden SM -kilpailut.

Masters SM -kilpailut puolestaan siirtyvät yleisten sarjojen ja junioreiden SM -kilpailuiden yhteyteen Nordic Fitness Expoon. Kilpailuaikataulut luodaan siten, että masters -kilpailijat voivat kilpailla myös yleisten sarjojen SM-kilpailuissa saman viikonlopun aikana. Kotka Fitness Cup -kilpailussa masters -sarjoina ovat men’s physique, classic bodybuilding, wellness, body fitness 35-40 -vuotiaat ja +40 -vuotiaat sekä bikini fitness 35-40 -vuotiaat ja +40 -vuotiaat. Kyseisen kilpailun perusteella kunkin sarjan voittaja saa edustusoikeuden mastersien MM -kilpailuun. NFE:n yhteyteen siirretystä masters SM -kilpailusta edustusoikeuden IFBB:n masters MM -kilpailuun saa kunkin sarjan kolme (3) parasta kilpailijaa.

Ideapark Fitness Cup

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Ideapark Fitness Cup jatkaa perinnettään tänä vuonna aiemmin julkistetun kilpailukalenterin mukaisesti 26.9. Lempäälän Ideaparkissa.

SM -kilpailut ja IFBB Jan Tana Classic

Lajiemme yleisten, juniori- ja masters -sarjojen SM -kilpailut järjestetään aiemmin ilmoitetulla tavalla Nordic Fitness Expo -viikonloppuna 10. – 11. lokakuuta Turussa. SM -kilpailut ovat samalla karsintakilpailu IFBB:n MM -kilpailuihin.

Tänä vuonna Nordic Fitness Expossa ei järjestetä IFBB:n kansainvälistä kilpailua eli Jan Tana Classicia, vaan tilalla messulavalla on junioreiden ja mastersien SM-kilpailut. Samana viikonloppuna Euroopassa järjestetään kaksi muuta IFBB:n kansainvälistä amatöörikilpailua kilpailuiden siirryttyä kevätkaudelta syksyyn. IFBB on ilmoittanut, että kilpailuiden määrän ja varsin lyhyen kilpailukauden vuoksi IFBB World Elite Ranking -kilpailu (pistekilpailu) on peruttu. Näistä syistä ja huomioiden pandemiatilanteen väistämättömät vaikutukset matkustamiseen ja kilpailijoiden harjoitusmahdollisuuksiin kansainvälisesti, kilpailunjärjestäjä ei voi taata kilpailulle riittävää kansainvälisyyttä, joka on ollut koko kilpailun funktio suomalaisille kilpailijoille.

Covid -tilanne

Valitettavasti Covid -tilanteen kehittymistä ja sen mahdollisia vaikutuksia toimintaamme ei voida tässä vaiheessa varmuudella ennustaa. Elämme kuitenkin vallitsevan tilanteen mukaisesti, ja nyt kaikki näyttää varsin positiiviselta SFU:n kilpailusyksyä ajatellen. Mikäli kuitenkin poikkeustilan rajoitukset jatkuisivat syksyllä, tästä huolimatta SM-kilpailut järjestetään syyskilpailukaudella.

Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa