Antidopingasioiden kurinpitolautakunta on määrännyt fitnessurheilija, Maria Turuselle neljän vuoden urheilun toimintakiellon dopingrikkomuksesta. Urheilijan 15.6.2021kilpailun ulkopuolella antama dopingnäyte sisälsi oksandrolonia, joka on luokiteltu anaboliseksi aineeksi.


Antidopingasioiden kurinpitolautakunta totesi päätöksessään, ettei Turunen pystynyt osoittamaan dopingrikkomuksen tahattomuutta. Hänen katsotaan rikkoneen Suomen antidopingsäännöstön kohtaa 2.1 urheilijalta otetussa näytteessä on kiellettyä ainetta, sen aineenvaihduntatuotteita tai merkkiaineita.

Turusen näytteessä oli oksandrolonia, joka kuuluu Maailman antidopingtoimisto WADAn Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa luettelossa ryhmään S.1. anaboliset aineet (ei erikseen määritelty aine), jotka ovat kiellettyjä kaikkina aikoina aikana.

Turunen on saanut 28.7.2021 tiedoksi positiivisen testituloksen ja on ollut siitä lähtien väliaikaisessa urheilun toimintakiellossa. Kurinpitolautakunnan antamasta neljän vuoden urheilun toimintakiellosta vähennetään hänen väliaikaisen toimintakieltonsa aika. Turusen toimintakielto päättyy 27.7.2025.

Lue lisää: https://suek.fi/antidopingasioiden-kurinpitolautakunnan-paatos-18-1-2022/
Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa