Fitnessurheilija Abdulnasser Bnaeean on saanut kolmen vuoden urheilun toimintakiellon. Hänen kilpailun ulkopuolella 26.6.2023 antamansa näyte sisälsi urheilussa kiellettyä ainetta.

Urheilijan antama näyte sisälsi anabolis-androgeenista steroidia (S1.1), joka on urheilussa kaikkina aikoina kielletty aine Maailman antidopingtoimisto WADAn Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2023 -luettelon mukaisesti.

SUEKin 12.9.2023 antaman päätöksen mukaan urheilija on rikkonut Suomen antidopingsäännöstön kohtia 2.1 urheilijalta otetussa näytteessä on kiellettyä ainetta, sen aineenvaihduntatuotteita tai merkkiaineita ja 2.2 kielletyn aineen tai kielletyn menetelmän käyttö tai käytön yritys.

Bnaeean on myöntänyt dopingrikkomuksen. Tämän takia hän saa antidopingsäännöstön mukaisen yhden vuoden lyhennyksen urheilun toimintakieltoonsa. Tapaus ei etene kurinpitovaliokuntaan, vaan SUEK on tehnyt päätöksen syytekirjeeseen ja myöntämiseen perustuen.

SUEK määräsi Bnaeeanille Suomen antidopingsäännöstön artiklan 10.2.4 mukaisesti kolmen vuoden urheilun toimintakiellon. Toimintakiellosta on vähennetty väliaikainen toimintakielto, joka alkoi 21.7.2023. Bnaeeanin urheilun toimintakiellon viimeinen päivä on 20.7.2026.

Uusien Suomen Fitnessurheilu ry:n kurinpitosääntöjen mukaisesti Abdulnasser Bnaeeanille määrätään 5000 € sakkorangaistus. Sakko on maksettava Suomen Fitnessurheilu ry:lle 90 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477
Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa