ValmentajakoulutuksetSeuraava I-tason fitnessvalmentajakoulutus alkaa 20.-22.10.2023! Ilmoittaudu 31.9.2023 mennessä.


I-tason Fitnessvalmentajakoulutus 2023-2024

Ilmoittaudu ja maksa koulutus yhdessä erässä. https://www.suomisport.fi/events/e6d35016-4059-4a23-8ffd-f4f4d821e36f


Ilmoittaudu ja maksa valmentajakoulutus kolmessa erässä:
1.koulutusviikonloppu: https://www.suomisport.fi/events/76982ba8-c1f1-4bd8-a22f-8ceb822ac933

Valmentajan tehtävänä on auttaa ja tukea urheilijaa oppimaan ihmisenä kasvua, urheilijana kehittymisen ja lajiosaamisen sekä itsensä kehittämisen taitoja. Valmentaja auttaa saavuttamaan urheilijaa potentiaalinsa sekä valmentajalla on myös oltava monenlaista osaamista sekä jatkuva halu itsensä kehittämiseen ja oman toimintansa arvioimiseen.


Koulutus sisältää kolme lähijaksoa ja koulutuksen kesto on noin kuusi kuukautta. Koulutuksen hinta 1450 € (voit maksaa kolmessa erässä!) Valmentajakoulutus järjestetään yhteistyössä Liikuntakeskus Pajulahden kanssa, Pajulahdessa.


1. Koulutusviikonloppu 20.-22.10.2023 Lähi (Liikuntakeskus Pajulahti)
2. Koulutusviikonloppu 12.-14.1.2024 Etä
3. Koulutusviikonloppu 22.-24.3.2024 Lähi (Liikuntakeskus Pajulahti)

Hinta sisältää täysihoidon (majoitus pe-su ja ruokailut pe: päivällinen, lauantai aamupala, lounas, päivällinen ja sunnuntai aamupala ja lounas)  Liikuntakeskus Pajulahdessa lähikoulutusviikonlopuilta.

Miksi kannatta hakeutua I-tason Fitnessvalmentajakoulutukseen?


Rakenna menestyksekäs fitnessvalmentajan urasi vahvan osaamisen ja kokemuksen pohjalle!


I-tason fitnessvalmentajakoulutus tarjoaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden kehittää itseäsi, verkostoitua muiden fitnessvalmentajien kanssa sekä oppia viimeisin tieto fitnessurheilun valmennuksesta.


Saat valmistautumistehtävät ennen lähijakson alkua, joissa pohdit nykyistä urheiluosaamistasi sekä toimintaympäristöäsi. Valmistautumistehtävissä analysoit fitnesslajin vaatimukset ja ominaispiirteet sekä kuvaat millainen on optimaalinen suoritus lajissasi. Pohdit myös taidon osa-alueita, fyysisiä ominaisuuksia ja psyykkisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat fitnessurheilun huippusuoritukseen.


Koulutuksessa opetetaan poseerausharjoittelua ja voimaharjoittelun perusteita sekä teorian että käytännön kautta. Ravitsemuksen perusteet ja erityisesti urheiluravitsemus ovat koulutuksen keskiössä. Opit suunnittelemaan henkilökohtaisia ruokavaliosuunnitelmia harjoituskaudella. Koulutuksen aikana syvennät ymmärrystäsi ihmisen elinjärjestelmien toiminnasta ja sovellat oppimaasi käytännön harjoituksissa ja kilpailutilanteissa. Yksittäisten harjoitusten suunnittelu ja turvallisuusnäkökulmat ja voimantuoton biomekaaniset periaatteet avautuvat teorian ja käytännön harjoitusten myötä.


Valmennustyössä ihmisten kanssa on tärkeää hallita myös ihmissuhdetaitoja. Koulutuksessa perehdyt siihen, miten luoda positiivinen ilmapiiri valmennustilanteessa ja miten kehittää omaa ohjaamistaan. Palautteen kerääminen ja omien vahvuuksien ja kehittämiskohteiden tunnistaminen ovat keskeisessä roolissa.


Koulutuksessa opit myös oppimaan oppimisen taitoja, jotta voit jatkuvasti kehittää valmennusosaamistasi. Valmentajan voimavarojen ylläpitäminen on olennainen osa menestyksekästä uraa. Koulutuksessa saat tietoa ja työkaluja oman hyvinvointisi ja jaksamisesi tukemiseksi.


Koulutuksen lopuksi lopputyössäsi suunnittelet ja toteutat voima- ja aerobisen harjoittelusuunnitelman 8-12 viikon ajanjaksolla ja dokumentoit sen. Näiden oppien avulla kehität valmennusosaamistasi ja saat todennetun osaamisen ensimmäisen lähijakson lähtötasotestillä.


Lue info I-tason fitnessvalmentajakoulutuksen sisällöstä ja koulutuksen osaamisvaatimuksista tästä

Valmentajakoulutuksen taustaa


Suomen Fitnessurheilu ry:n koulutusjärjestelmän luominen aloitettiin huhtikuussa vuonna 2014, jolloin kartoitettiin fitnessvalmentajien tarvetta koulutukselle. Havaintoja kerättiin vuoden 2014 aikana. Suomen Fitnessurheilu ry. ja Suomen Urheiluopisto solmivat yhteistyösopimuksen vuonna 2016, joka mahdollisti koulutusjärjestelmän suunnittelun, käytännön toteuttamisen ja ammattitaitoisen kouluttajahenkilökunnan. Syksyllä 2016 järjestettiin ensimmäinen I-tason Fitnessvalmentajakoulutus Vierumäellä. Vuonna 2021 Suomen Fitnessurheilu ry. ja Liikuntakeskus Pajulahti solmivat yhteistyösopimuksen ja suomalainen fitnessurheilun valmennus- ja koulutustoiminnan uudeksi kodiksi tuli Liikuntakeskus Pajulahti. Lue lisää: https://pajulahti.com/2021/07/28/pajulahti-ja-suomen-fitnessurheilu-ry-aloittaa-yhteistyon/

Suomen Fitnessurheilu ry:n valmentajakoulutusjärjestelmä pohjautuu suomalaiseen valmennusosaamisen malliin ja urheilijakeskeiseen valmentamiseen. Koulutusjärjestelmä on suomalaisen valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen mukainen. Suomen Fitnessurheilu ry. järjestää yhdessä Liikuntakeskus Pajulahden 1- ja 2-tasokoulutukset vuonna 2021-2022 sekä vuonna 2023 alkaen järjestyksessään toinen Fitness valmennuksen ammattitutkinto Tavoitteena on järjestää I-tason valmentajakoulutuksessta kansainvälinen koulutus. Kuvassa 1 on esitelty fitnessvalmentajan koulutuspolku.


Kuva 1. Fitnessvalmentajan koulutuspolku


Katso lista I-tason fitnessvalmentajakoulutuksen suorittaneista valmentajista
Katso lista II-tason fitnessvalmentajakoulutuksen suorittaneista valmentajista
Katso lista Fitnessurheilun valmennuksen ammattitutkinnon suorittaneista valmentajista
*Suomen Fitnessurheilu ry. ei luovuta koulutettujen henkilötietoja eteenpäin kolmannelle osapuolelle. Koulutettujen nimet julkaistaan, ellei koulutettu sitä henkilökohtaisesti kiellä.

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa